Atenor a închiriat doar 4% din prima fază a Hermes Business Campus, cu finalizare în noiembrie

Grupul belgian Atenor nu a reuşit să închirieze decât circa 650 de metri pătraţi din cei 18.000 de metri pătraţi care vor fi disponibili în luna noiembrie în prima fază din proiectul Hermes Business Campus din zona Pipera din Bucureşti.
Economica.net - mar, 12 mart. 2013, 11:46
Atenor a închiriat doar 4% din prima fază a Hermes Business Campus, cu finalizare în noiembrie

„Construcţia primei faze continuă (18.000 metri pătraţi, cu livrarea planificată în noiembrie 2013) pe o piaţă care este încă condusă de o cerere pentru sedii noi sau relocări din partea corporaţiilor multinaţionale, active în diferite sectoare. Semnalele privind interesul pentru preluarea de spaţii sunt în creştere. Un prim contract de închiriere, de 650 metri pătraţi, a fost încheiat cu un chiriaş prestigios, confirmând buna poziţionare a proiectului în piaţă în termeni de raport preţ, calitate, locaţie”, se arată în raportul financiar al companiei.

Reprezentanţii companiei spun că stabilitatea pieţei şi locaţia, care „s-a dovedit relevantă”, au determinat continuarea lucrărilor la prima fază a proiectului din Bucureşti.

În anii de criză, companiile au fost reticente să facă preînchirieri, preferând proiectele deja finalizate, însă anul trecut preînchirierile au cunoscut o creştere considerabilă, reprezentând 40% din nivelul total al cererii.

Zona Pipera, printre cele mai căutate înainte de criză, este cunoscută acum pentru suprafaţa mare de spaţii de birouri rămase fără chiriaşi. Rata medie de neocupare este situată în jurul valorii de 27%. Această valoare este consecinţa ratei de neocupare de 48% a zonei Pipera Nord, ponderată însă de cea de 14% din Pipera Sud (Dimitrie Pompei).

Grupul belgian Atenor a început construcţia în 2011, dezvoltarea fiind finanţată din fondurile obţinute printr-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 60 milioane de euro.

Alpine România, filială a grupului austriac de construcţii Alpine, a fost desemnată antreprenorul general al primei clădiri din complexul care va fi amplasat pe Bulevardul Dimitrie Pompei.

Clădirea va fi disponibilă pentru viitorii chiriaşi începând cu 1 ianuarie 2014, potrivit anunţurilor anterioare ale companiei.

Hermes Business Campus va avea în total 78.000 metri pătraţi de spaţii de birouri şi 46.000 metri pătraţi de spaţii tehnice şi de parcare.

Începerea construcţiei la supra­structura Hermes Business Cam­pus a fost amâ­nată la înce­putul anului trecut de către in­ves­titorii belgieni care aşteptau îm­bună­tă­ţirea si­tuaţiei de pe piaţa birou­rilor.

Proiectul a fost anunţat în noiembrie 2010, dată la care repre­zentanţii dezvoltatorului spuneau că vor începe con­strucţia parcului de afaceri deoarece cred că zona Pipera are încă potenţial. Atenor a anunţat că va investi circa 150 de milioane de euro în complexul de birouri, din care 30 de milioane de euro pentru prima fază.

Atenor a achiziţionat te­renul de peste 15.000 de metri pătraţi din bulevardul Dimitrie Pompei în anul 2008. Terenul a aparţinut fabricii Electronica.

Atenor Group, listat la bursa din Bruxelles, a finalizat mai multe proiecte imobiliare în Belgia, Luxemburg şi Ungaria. Compania deţinea la sfârşitul anului trecut active în valoare de aproape 400 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...