Atenţie! Multe ansambluri rezidenţiale ieftine au probleme

Economica.net
02 10. 2012
incendiu_confort_city_94064400

„În primul rând, evenimentul de azi reconfirmă ceea ce în ultimii ani a ieşit la iveală: destul de multe ansambluri rezidenţiale au fost construite prost. Căile de a obţine un preţ mic al unui apartament sunt alegerea terenului la un preţ mic, cum este cazul şi aici, fiind în afara oraşului. A doua cale a fost folosirea materialelor de construcţie şi tehnologiile de slabă calitate în aceste construcţii, iar al treilea, amânarea la nesfârşit a unor dotări esenţiale, precum hidranţii, care să fie folosiţi în timp util, nu ca în acest caz, când autospecialele au avut de mers la câţiva kilometri distanţă pentru alimentarea cu apă.  Aceste trei metode au fost folosite pe scară largă de dezvoltatori să obţină preţuri mai mici. Mi-e mare teamă că o mare parte din proiectele rezidenţiale apărute după boom-ul imobiliar au aceste probleme”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, doctor Radu Zilişteanu, profesor asociat ASE şi care cunoaşte piaţa imobiliară.

Acesta a mai subliniat o altă problemă: cea financiară, care îi va afecta pe cei care au plătit pentru apartamente, fie prin rate la dezvoltator, fie prin credit bancar. „Concluzia pe care o poate trage cineva care doreşte să-şi cumpere o locuinţă este să aibă grijă ce cumpără”, ne-a mai declarat Zilişteanu.

Incendiul izbucnit la mansarda unui bloc din ansamblul rezidenţial Confort City, aflat în sectorul 3, a afectat şi câteva apartamente de la etaje inferioare, în urma căderii unor bucăţi din acoperiş, iar mai multe persoane au cerut ajutor medical, după ce au inhalat fum sau au suferit atacuri de panică. Bucăţile din acoperiş căzute au afectat şi balcoanele ale unor apartamente de sub mansarda la care a izbucnit incendiul.

Citeşte şi Cât costă un apartament în proiectul ridicat de fraţii Negoiţă