Atos şi Siemens lucrează alături de industria farma la crearea unei replici digitale a procesului de producţie farmaceutică

Atos, lider global în transformare digitală și Siemens, lider global în inginerie, lucrează alături de industria farma la crearea unei replici digitale (Digital Twin) a procesului de producție farmaceutică, în scopul creșterii productivității acesteia. Aflată în prezent în testare în cadrul industriei farma, această soluție inovativă „Process Digital Twin”, ce are la bază tehnologiile IoT, AI și Advanced Analytics, are ca scop creșterea eficienței și flexibilității în fabricarea produselor farmaceutice.
Lidia Neagu - mie, 20 mai 2020, 08:51
Atos şi Siemens lucrează alături de industria farma la crearea unei replici digitale a procesului de producţie farmaceutică

Conform studiului pilot, această soluție cu potențial distruptiv deschide calea către noi oportunități, cum ar fi o dezvoltare durabilă a proceselor. Acest lucru implică o reducere a timpului de experimentare și a deșeurilor, asigurarea unei nivel constant de calitate și trecerea la noi modele conform conceptului „quality by design”, pentru a obține produsul finit chiar din prima încercare. Soluția oferă, de asemenea, standarde optimizate pentru calitatea și fiabilitatea procesului.

Producția și lansarea pe piață a produselor farmaceutice sunt procese complexe și de lungă durată. Pentru a răspunde acestor provocări, unul dintre partenerii farmaceutici globali ai Atos și Siemens a decis să testeze o nouă soluție inovatoare, construită și dezvoltată de cele două companii aflate într-o alianță strategică globală, ce presupune o colaborare de business și investiții comune. Soluția „Process Digital Twin” este o replică virtuală completă a unui pas specific din procesul de fabricație, conectat cu senzori IoT instalați în fabrică.

Aceasta generează volume de date complexe și oferă o viziune în timp real a tuturor detaliilor operațiunilor. Prin asocierea reprezentărilor virtuale și fizice ale procesului și folosind modele predictive și analize în timp real, Atos și Siemens ajută industria farmaceutică să reinventeze elemente cheie ale sistemului de fabricație.

„Ne declarăm încântați să putem aduce tehnologiile digitale în inima industriei farmaceutice globale, ajutând-o să facă față numeroaselor provocări ale domeniului sănătății de astăzi și de mâine. Prin intermediul soluției „Process Digital Twin” dezvoltată de Atos și Siemens, este creată o amprentă digitală solidă a produselor farmaceutice pe parcursul ciclului de dezvoltare a procesului, începând cu faza de proiectare, până la producție” declară Paul Albada Jelgersma, SVP, Global Head of Codex services pentru IoT & Siemens MindSphere la Atos.

„Digitalizarea fiecărui pas de-a lungul lanțului valoric va ajuta cu siguranță industria farmaceutică să accelereze procesul de lansare pe piață a produselor – de la laborator până la pacient. Acest proiect nu a fost lipsit de provocări, însă putem spune că am pus bazele dezvoltării și fabricării viitoarelor procese, cu ajutorul științei, tehnologiei și inovației”, spune Rebecca Vangenechten, Head of busiess Pharmaceutical Industry la Siemens.

În cadrul acestui proiect, Atos își aduce expertiza în infrastructură IT, consultanță, integrare și data science, cu precădere datorită expertizei sale Codex în soluții și servicii AI și IoT, în timp ce Siemens vine cu expertiza Digital Enterprise în sisteme OT pentru industria farma, în special Simatic Sipat pentru monitorizarea calității în timp real și StarCCM + & HEEDS pentru modelarea și simularea proceselor.

Natura soluției pre-integrate Digital Twin a Atos și Siemens permite utilizarea sa în procese de producție la orice scară sau complexitate. Prin ajustarea componentelor tehnologice, Atos și Siemens pot reproduce mai eficient scenariile de utilizare a soluției Digital Twin pentru orice nou client, atât din industria farmaceutică, chimică, a proceselor manufacturiere, cât și din alte piețe.

Te-ar mai putea interesa și
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile după un lung conflict, evitând astfel......
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...