ATP Group adaugă un obiect de activitate diviziei Exodus

Producătorul de piese auto ATP Exodus își lărgește gama de produse și servicii, devenind noul furnizor de sisteme și suprastructuri pentru ATP Trucks.
Robert Stan - mie, 14 sept. 2022, 16:02
ATP Group adaugă un obiect de activitate diviziei Exodus

Grup de firme cu capital 100% românesc, ATP Group a anunțat repoziționarea diviziei ATP Exodus. Începând cu septembrie 2022, compania producătoare și furnizoare de piese auto, devine principalul producător de sisteme și suprastructuri pentru produsele ATP Trucks și își păstrează, în același timp, rolul de distribuitor al pieselor și echipamentelor pentru toate mărcile proprii.

Oficialii grupului din Baia Mare consideră că, astfel, întregul proces logistic de business al ATP Group va fi facilitat, costurile pe termen lung vor fi eficientizate, iar operațiunile vor fi gestionate mai ușor.

„Mulți ani la rând, ca distribuitori de piese, am fost un reper și un mod de business de urmat și de alți jucători din piață. Am fost permanent deschiși spre inovație și dacă azi discutăm de afaceri la nivel de Grup este pentru că nu am ezitat să reinvestim ce am câștigat,” a precizat Mircea Cîrț, fondatorul ATP Group.

Din anul 2019, grupul a pus accent pe dezvoltarea segmentului de producție auto. Astfel, a luat naștere o nouă marcă auto românească, ATP Trucks, iar autobasculantele și autobetonierele Truston 430 CP 8×4, 100% asamblate la Baia Mare, au început să câștige cotă de piață. La acest portofoliu s-au adăugat ulterior cap tractorul Truston 480 CP 4×2 și autobuzul electric ATP Bus.

Prin redefinirea liniilor sale de businessse grupul se adresează acum firmelor specializate de construcții din România cu ofertă care include basculante și betoniere 8×4, autotractoare 4×2, service și piese de schimb pentru acestea, utilaje de construcții, stații de betoane și echipamente pentru construcții.

„Beneficiile și oportunitățile vin la pachet cu mari provocări și eforturi. Logistica necesară acestui proiect major este specifică, identificarea și retenția forței de muncă specializată, respectiv instruirea celei mai puțin calificată este un proces continuu. Trebuie să acceptăm că, o dată ce am decis să virăm în această direcție, este necesar ca atenția noastră să fie cât mai concentrată și, mai ales, să punem în balanță cât mai eficient centrele de profit. Astfel sucursalele care oferă servicii integrate au mai departe planuri de dezvoltare, alături de noul centru de producție ATP Exodus de la Baia Mare”, a declarat Mircea Cîrț.

Liniile de business ale ATP Group integrează azi ATP Trucks – producție camioane, ATP Bus – producție autobuze, ATP Motors – dealership auto, Hefton – utilaje și echipamente pentru construcții, ATP Exodus – producție de suprastructuri și distribuție de piese.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...