Atu Tech: piaţa locală de sisteme de securitate pentru casă va creşte cu 20% în 2019

Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial va ajunge anul acesta la valoarea de 150 de milioane de lei, pe fondul cererii tot mai mari de astfel de echipamente și a dezvoltării segmentului rezidențial, potrivit estimărilor Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.
Economica.net - vin, 25 oct. 2019, 06:59
Atu Tech: piaţa locală de sisteme de securitate pentru casă va creşte cu 20% în 2019

În ultimul an, valoarea pieței de sisteme de securitate pentru casă a crescut cu aproximativ 20%, iar ponderea cea mai mare o dețin categoriile de supraveghere video, sisteme de alarmă și automatizări de porți.

Piața echipamentelor de securitate pentru casă are un potențial foarte mare de creștere, dacă luăm în calcul faptul că doar 18% dintre români au instalat un sistem de securitate. Interesul este din ce în ce mai mare în segmentul rezidențial, iar acest lucru se explică prin dorința de prevenție a acțiunilor răufăcătoare. Pe de altă parte, în zona corporate (office, retail, instituții publice etc.), echipamentele de securitate sunt necesare fie că sunt impuse de lege, fie că ușurează activitatea zilnică.

„Românii își doresc tot mai mult sisteme de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc., pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Clienții caută soluții integrate, digitalizate, mai multe produse și sisteme de tip Smart Home și un serviciu complet, care să includă și partea de instalare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

De asemenea, Felea spune că a observat o tendință relativ nouă: instalarea de sisteme de securitate în locuințele noi. Astfel, apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi sunt, într-o proporție tot mai mare, protejate de sisteme de securitate de tip video și alarmă.

Afacerile Atu Tech au depășit 31 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 37% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Factorii principali care au determinat avansul vânzărilor au fost cererea tot mai mare de echipamente de securitate și lansarea, la finalul lunii mai a acestui an, a noii game de camere de supraveghere și DVR-uri, SAFER, marcă proprie a Atu Tech.

Atu Tech (A2T.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 31 milioane de lei. Magazinul online A2T.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri.

Te-ar mai putea interesa și
UE vrea să facă o nouă încercare spre un sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE
UE vrea să facă o nouă încercare spre un sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE
Comisia Europeană vrea să propună introducerea, din 2023, a unui sistem mai unificat de impozitare a companiilor din UE, în speranţa că aceste reguli, care în trecut nu au reuşit să......
E oficial. Scenariul în care funcţionează şcolile se poate schimba, de acum, şi „peste noapte”. Actul normativ a apărut în Monitorul Oficial
E oficial. Scenariul în care funcţionează şcolile se poate schimba, de acum, şi „peste noapte”. Actul normativ ...
Scenariul în care funcţionează şcolile se va actualiza "peste noapte" în funcție de incidenţa cumulată în ultimele ...
Economia României a crescut cu 2,8%, în primul trimestru, faţă de T4 din 2020. Stagnare faţă de T1 din 2020 – INS
Economia României a crescut cu 2,8%, în primul trimestru, faţă de T4 din 2020. Stagnare faţă de T1 din 2020 – INS
Produsul intern brut a crescut cu 2,8%, pe serie ajustată sezonier, în trimestrul I din 2021, comparativ cu trimestrul ...
OMS: Pandemia este departe de a se fi încheiat. Producătorii de vaccinuri să le doneze „în câteva zile, nu luni”
OMS: Pandemia este departe de a se fi încheiat. Producătorii de vaccinuri să le doneze „în câteva zile, nu luni”
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat companiile farmaceutice care au dezvoltat vaccinuri anti-COVID-19 ...