1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Au crescut comisioanele brokerilor pentru vânzare de poliţe RCA şi CASCO

Fie din cauza faptului că asigurătorii au constatat că RCA-ul reprezintă în continuare business, fie din cauza faptului că indicatorii financiari ai companiilor la 9 luni necesită îmbunătăţiri şi aport suplimentar de cash, unii asigurători au decis majorarea comisioanelor intermediarilor de vânzări de poliţe auto. Felul în care au majorat aceste comisioane indică şi mici schimbări de strategie în abordarea pieţei RCA şi CASCO.

Într-o primă încercare de tatonare a pieţei, unii asigurători au majorat comisioanele acordate brokerilor de asigurare pentru vânzarea de poliţe RCA. Majorarea comisioanelor este valabilă până la 31 iulie, în primă fază, în cazul unor companii. Astfel, Asirom a dus comisionul brokerilor pentru vânzarea de RCA la 14% şi există semne că aceste comisioane ar putea creşte până la 15%. Bineînţeles, aceste comisioane nu sunt valabile pentru vânzarea de poliţe RCA către transportatori, unde comisioanele au rămas tot în jurul valorii de 1-3% din valoarea poliţei.

La rândul său, Omniasig a majorat pentru unii brokeri comisioanele pentru poliţele RCA la 13%, în timp ce comisioanele pentru vânzarea poliţelor CASCO sunt de 14%. Reticent, Omniasig tatonează creşterea pieţei RCA cu majorare de comisioane acordată până la 31 iulie şi doar pentru brokerii cu potenţial, cei care pe lângă componenta de auto mai pot contribui de exemplu şi la dezvoltarea poliţelor property. Campion la majorarea comisioanelor pentru brokeri este însă Allianz Ţiriac. Numai că, dacă în cazul celorlalţi asigurători putem vorbi despre o tendinţă de majorare a încasărilor din zona RCA, fie din raţiuni pur business, fie doar pentru îmbunătăţirea rezultatelor financiare la 9 luni, în cazul Allianz putem vorbi de o strategie de business. Astfel, compania a majorat comisioanele brokerilor la 20% dar doar pentru poliţele CASCO, zona RCA rămânând la fel ca şi până acum.

Drept care, la ora actuală, putem vorbi despre o redefinire a zonei de brokeraj, în funcţie de noile condiţii de piaţă. Astfel, pe zona de poliţe RCA pentru transportatori, media comisioanelor pentru brokerii de asigurări este de 2%, în timp ce media comisioanelor pentru poliţele RCA este de 11-12%, iar cea pentru poliţele CASCO de 13-14%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO