Au fost aprobate primele finanţări din 2019 ale schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie – LISTA

Primele acorduri de finanțare din 2019 acordate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie au fost semnate astăzi de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Economica.net - mie, 24 apr. 2019, 10:45
Au fost aprobate primele finanţări din 2019 ale schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie - LISTA

Proiectele aprobate vor crea 882 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 379,1 milioane de lei, ajutorul aprobat pentru finanțarea acestora fiind în valoare de 151,1 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 175,4 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Beneficiarii celor nouă acorduri de finanțare sunt:

COSKUNOZ MA SRL – proiectul de investiții vizează înființarea unui nou amplasament de producție pentru fabricarea de părți pentru structura principală a autovehiculului, respectiv subansamblu șasiu, pentru industria auto de la nivel național și internațional, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,2 milioane de lei.
MASPEX ROMÂNIA SRL – proiectul vizează extinderea activității prin dotarea cu două linii de producție sucuri și echipamentele aferente fluxului de producere sucuri, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 23 milioane de lei.
MENNEKES ELECTRIC SRL – proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producerea de cabluri de încărcare pentru mașinile electrice, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17,6 milioane de lei.
HERAEUS ROMANIA S.R.L. – proiectul vizează extinderea capacității actuale de producție pentru plăci cu circuite imprimate pe substrat ceramic, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,3 milioane de lei.
ELECTROPRECIZIA ELECTRICAL MOTORS SRL – proiectul vizează extinderea capacității de producție a Electroprecizia Electrical Motors, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 7,5 milioane de lei.
CIA Aboliv S.A. – proiectul vizează extinderea capacității existente ca urmare a creșterii pe piața internă de produse crud uscate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 3,8 milioane de lei.
NYMPHAEA RESORTS SRL – proiectul vizează construirea unei noi structuri de primire turistică cu funcțiuni integrate de cazare, alimentație și agrement, de tip hotel 4* în municipiul Oradea, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,1 milioane de lei.
ROSSINI SLEEVE TECHNOLOGIES S.R.L – proiectul vizează extinderea capacității de producție de tuburi baze din fibră de sticlă și materiale compozite (sleev-uri) pentru piața imprimării flexografice și rotocalc a ambalajelor flexibile cu ajutorul tiparului, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 6,1 milioane de lei.
MASPEX ROMÂNIA S.R.L – proiectul vizează extinderea activității de îmbuteliere apă minerală naturală plată și carbogazificată, prin achiziția de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 22,5 milioane de lei.

Ministerul Finanțelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr.807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investițiilor cu impact semnificativ în economie prin finanțarea activelor corporale și necorporale aferente proiectelor de investiții.
În Legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevăzute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat în valoare de peste 1,6 mld. lei, ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin 4 mld. de lei.

Cererile de acord pentru finanțare se depun și se analizează în sesiune continuă. În situația în care bugetul alocat schemei se epuizează, MFP va asigura la rectificarea bugetară sumele necesare, astfel încât toate proiectele eligibile să primească finanțare pentru implementare.

Pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe proiecte de investiții cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare și simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiții eligibile la 1 milion de euro.

 
Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...