Au fost lansate la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București acțiunile Norofert S.A.

Acțiunile Norofert S.A., principalul producător român de îngrășăminte organice, au fost lansate la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 3 martie 2020, eveniment marcat de companie prin deschiderea oficială a sesiunii de tranzacționare la sediul BVB. Acțiunile Norofert se tranzacționează sub simbolul NRF, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către ECONOMICA.net.
Economica.net - mar, 03 mart. 2020, 16:18
Au fost lansate la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București acțiunile Norofert S.A.

Firma a fost înființată în anul 2000 de Florin Popescu, iar din 2015 la conducerea ei a trecut fiul acestuia, Vlad Popescu. Norofert a rămas de-a lungul anilor o afacere de familie, iar astăzi este unul dintre cei mai importanți producători de inputuri agricole ecologice din România.
Pe 18 iulie 2019, Norofert a realizat un plasament privat pentru acțiunile sale, în timpul căruia compania a atras 7,25 milioane de lei de la 71 de investitori din piața de capital. Oferta s-a închis în termen de 8 ore de la lansare, devenind astfel cea mai rapidă ofertă privată de la Bursă de Valori București din istoria recentă. Investitorii au subscris un număr de 712.500 de acțiuni nou emise, la o valoare nominală de 0,4 lei pe acțiune și o primă de emisiune de 9,6 lei pe acțiune. Capitalizarea de piață a companiei la momentul plasamentului privat era de peste 20 de milioane de lei.

Capitalul atras în timpul plasamentului privat din vară a fost direcționat către lansarea și promovarea liniei Karisma, extinderea echipei cu 28 de membri noi, precum și echiparea și demararea operațiunilor din nouă fabrică din Filipeștii de Pădure. În urmă investițiilor, capacitatea de producție a fabricii a crescut de zece ori, iar compania și-a crescut portofoliul de produse de la 24 la peste 60, grupate în trei linii principale – Norofert Organics pentru agricultură ecologică la scară largă, Karisma pentru agricultură convențională la scară largă și Norofert Fito, pentru fermieri mici și grădinărit. În perioada următoare plasamentului privat, compania a reușit să-și crească baza de clienți de la 39 la 1 iulie 2019, la 402 clienți la 31 decembrie 2019.
“Ne bucurăm să vedem intrată în ringul bursier o nouă companie care a atras finanțare de la investitori de pe piața de capital și a utilizat banii acestora pentru dezvoltare. Finanțarea atrasă de Norofert confirmă că investitorii din piața de capital au bani și sunt deschiși tuturor oportunităților de afaceri de succes. Interesul crescut al investitorilor s-a făcut remarcat și prin faptul că plasamentul privat a durat numai opt ore față de o lună cât era programat inițial. Sunt convins că exemplele vor continuă și alți antreprenori de succes își vor lista companiile sau vor intră pe piață prin emisiuni de obligațiuni corporative la Bursă de Valori București” a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

În urmă plasamentului privat, familia Popescu reprezentată de Vlad Popescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație, și Ileana Popescu, deține o participație de aproximativ 60%, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă este de 40%. Consilierul autorizat care a asistat Norofert în desfășurarea plasamentului privat în iulie 2019, precum și a asigurat admiterea la tranzacționare a fost SSIF Goldring, Cornerstone Communications s-a ocupat de relațiile cu investitorii companiei, iar casa de avocatură NNDKP a acordat asistență Norofert în pregătirea structurii corporative pentru listare și a furnizat auditul legal.

În dată de 2 martie 2020, Norofert a publicat rezultatele financiare preliminare pentru anul fiscal 2019. Grupul a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri consolidată de 14,8 milioane de lei, cu o creștere de 59% față de rezultatul din 2018. Creșterea veniturilor a fost în primul rând rezultatul eforturilor echipei de vânzări care s-a alăturat companiei în august 2019, precum și a extinderii gamei de produse – ambele evoluții fiind posibile datorită capitalului strâns în timpul plasamentului privat. În ciuda tuturor investițiilor intense realizate în 2019, Norofert a încheiat anul cu o creștere de 12% a profitului brut, acesta atingând nivelul de 5,2 milioane lei, și un profit net de 4,6 milioane lei.
Având în vedere evaluarea companiei în momentul plasamentului privat din 2019, acțiunile Norofert au un raport preț/câștig (PER) de aproximativ 4,5, care este unul dintre cele mai reduse nivele  înregistrate de companiile listate la Bursa de Valori București în momentul de față.

Te-ar mai putea interesa și
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, informează......
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...