1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Au început alegerile legislative din Japonia. Conservatorii sunt favoriţi

Japonezii au început să voteze duminică dimineaţă pentru a reînnoi camera inferioară a parlamentului în alegeri legislative anticipate ce ar urma să îi readucă la putere pe conservatorii PLD în detrimentul actualei majorităţi de centru-stânga, după o perioadă de trei ani în opoziţie.

16 dec, 2012 | Agerpres

Secţiile de votare s-au deschis la 7.00 dimineaţă /22.00 GMT sâmbătă/, au anunţat oficiali însărcinaţi cu scrutinul. Numărătoarea voturilor va începe imediat după închiderea birourilor duminică seară şi primele exit-poll-uri vor fi anunţate la scurt timp de marile canale de televiziune.

Potrivit tuturor sondajelor de opinie din ultimele săptămâni, Partidul Democrat din Japonia /DPJ, de centru-stânga/ al primului ministru Yoshihiko Noda este de aşteptat să sufere o înfrângere severă şi să fie sancţionat de alegători, tot mai dezamăgiţi de numărul de promisiuni neonorate, atraşi acum de conservatorii Partidului Liberal Democrat condus de Shinzo Abe.

Peste 100 de milioane de japonezi urmează să îi aleagă pe cei 480 de membri ai Camerei inferioare care, la rândul lor, vor alege un prim-ministru pentru a conduce destinele unei naţiuni demografic îmbătrânite, puternică economic dar în recesiune şi diplomatic afonă în faţa gigantului chinez vecin, notează AFP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO