1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

FALIMENTUL PERSONAL

Au uitat ce au promis când se aflau în opoziţie: Guvernul nu susţine legea falimentului personal

Guvernul nu suţine niciunul dintre cele două proiecte de lege privind insolvenţa persoanelor fizice aflate acum în Camera Deputaţilor. Guvernul Ponta face astfel ca Guvernul Boc şi refuză să adopte o lege care ar ajuta sute de mii de români.

17 oct, 2012 | | ECONOMICA.net

Pe ordinea de zi de astăzi a şedinţei de Guvern s-a aflat şi aprobarea punctelor de vedere privind cele două proiecte de lege privind insolvenţa persoanelor fizice.

Unul dintre acestea, cel mai important, este Plx.105-2010, iniţiat de 13 senatori PDL, PSD şi PNL, scris de avocatul Ghoerghe Piperea şi care a fost aprobat de către Senat şi acum este îngropat în Parlament, după ce Guvernul Boc a oferit anterior un punct de vedere negativ în 2010.

Celălat (Plx.288/2010) aparţine deputatului PNL Eugen Nicolăescu, care este în prezent şi şeful Comisiei de finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, şi a fost iniţiat la scurt timp după Plx.105-2010. Acesta a fost respins de către Senat şi are, de asemenea, un punct de vedere negativ de la Guvernul Boc.

"Guvernul nu susţine nici unul dintre proiecte", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Astfel, Guvernul condus de Victor Ponta calcă pe urmele Guvernului condus de Emil Boc şi respinge legea falimentului personal, la cererea Fondului Monetar Internaţional şi la insistenţa băncilor.

Amintim cititorilor că PSD şi PNL au susţinut proiectul de lege 105/2010 şi l-au votat la Senat.

2. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la proiectul de lege intitulat ''Lege privind insolvenţa persoanelor fizice'', iniţiată de 13 senatori: Bădescu Iulian- senator PSD, Bîrlea Gheorghe-senator PD-L, David Gheorghe-senator PD-L, Dobra Nicolae-senator independent,Fodoreanu Sorin-senator PD-L, Humelnicu Augustin-Daniel-senator PD-L, Mocanu Toader-senator PD-L, Plăcintă Sorina-Luminiţa-senator PNL, Ruşeţ Ion-senator PD-L, Secăşan Iosif-senator PNL, Staicu Dumitru-Florian – senator PD-L, Udriștoiu Tudor-senator independent, Urban Iulian – senator independent (Plx.105-2010)
Guvernul a adoptat un Punct de vedere referitor la Proiectul de Lege privind insolvența persoanelor fizice. Existând mai multe observații de fond, Guvernul NU susține adoptarea acestei propuneri legislative.
3. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată ''Lege privind insolvenţa persoanelor fizice'', iniţiată de domnul deputat Eugen Nicolăescu -PNL (Plx.288/2010)
Guvernul a adoptat un Punct de vedere referitor la Proiectul de Lege pentru insolvența persoanelor fizice. Existând mai multe observații de fond, Guvernul NU susține adoptarea acestei propuneri legislative.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO