Auchan deschide primul său darkstore din România. Unitatea va suține livrările rapide prin Glovo

Auchan România lansează primul magazin Auchan Express, în platforma Glovo, cu expedierea comenzilor într-un interval de 15 minute de la plasarea acestora. Unitatea nu va fi deschisă publicului larg, dar va deservi clienții ce comandă din aplicația Glovo, aflați pe o rază de 2,5 km din jurul acesteia. Un astfel de magazin are în jur de 2.500 de produse și 200-350 de mp.
Alina Stanciu - lun, 30 mai 2022, 12:54
Auchan deschide primul său darkstore din România. Unitatea va suține livrările rapide prin Glovo

Retailerul francez Auchan se va extinde cu un nou format de magazine, de 200-350 de mp, dedicate exclusiv livrărilor rapide prin platforma Glovo. Unitățile de tip darkstore poartă numele de Auchan Express, vor acomoda între 1800-2500 de articole din diverse categorii de produse, atât alimentare, cât și nealimentare și vor permite pregătirea comenzilor în două minute și expedierea într-un interval de 15 minute, pe o rază de 2-2,5 km în proximitatea acestor unități.

Primul Auchan Express, de 250 de mp și o ofertă de  2.500 de articole, printre care și produse proaspete (lactate, mezeluri, carne, fructe și legume) sau congelate, este destinat locuitorilor din zona Pipera. Acesta va permite o livrare în doar 15 minute în jurul unei arii de până la 2,5 km. Programul acestuia se va desfășura zilnic, între orele 8:00 – 01:00, din acest spațiu fiind expediate comenzile plasate din aplicația Glovo, prin accesarea magazinului Auchan Express.

Retailerul își propune însă amenajarea mai multor astfel de spații de tip darkstore în București până la finalul anului. Totodată, în paralel cu inaugurarea primei unități Auchan Express, retailerul își propune să deschidă în curând și alte locații în București și Cluj-Napoca.

Alegerea locației potrivite, echipei, partenerilor, soluțiilor de gestiune a magazinelor, precum și definirea gamei, dar și a modalităților de livrare din platforma logistică Auchan la punctul de pregătire, stabilirea prețurilor și campania de informare, sunt doar câteva dintre punctele esențiale ale noului proiect.

„Deschiderea primei unități Auchan Express, primul centru de micro-fulfillment al Auchan România de pregătire a comenzilor ce vor fi livrate la domiciliu, reprezintă un nou pas în strategia noastră de dezvoltare a segmentului de e-commerce, aflat deja într-o creștere accelerată, în care am alocat investiții importante. Acest concept ne transformă într-unul dintre pionierii serviciului de livrare ultrarapidă, apărut ca urmare a contextului economic global în care ne aflăm, prin care ne propunem acoperirea unor zone noi, cu mare potențial. Ne dorim să ajungem treptat cu acest format în toate orașele mari din țară, urmând să ne concentrăm ulterior atenția și către orașe mai puțin aglomerate. Acesta ne va permite să răspundem cât mai bine și cât mai prompt nevoilor pe care clienții le au astăzi, oferindu-le o experiență excelentă la cumpărături.” a declarat Teodor Șerban, Director Eficiență și Proiecte, Auchan Retail România.

Anul trecut, cifra de afaceri a Auchan România generată de comerțul digital s-a dublat, iar pentru 2022 compania estimează menținerea acestei evoluții, în timp ce pentru 2023 vizează triplarea vânzărilor generate din e-commerce.

Auchan România are în portofoliu 238 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 5 supermarketuri și 200 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care 191 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...