Auchan intră cu brandul Auchan Discount pe segmentul ocupat de Lidl, Penny și Supeco, prin remodelarea a două magazine din Ploiești și Timișoara

Se intensifică lupta pe segmentul magazinelor alimentare tip discount. Retailerul francez Auchan a remodelat și va rebrandui două magazine ale sale, din Ploiești și Timișoara, în Auchan Discount. Pentru a putea oferi prețuri mai bune, compania a modificat structura raioanelor, iar anumite categorii de produse sunt amenajate la nivel de palet.
Alina Stanciu - joi, 23 mart. 2023, 16:51
Auchan intră cu brandul Auchan Discount pe segmentul ocupat de Lidl, Penny și Supeco, prin remodelarea a două magazine din Ploiești și Timișoara

Hipermarketurile Auchan Ploiești (din 23 martie) și Auchan Timișoara Calea Șagului (din 28 martie) devin Auchan Discount și propun clienților o ofertă comercială de până la 15.000 produse, din care  60% produse alimentare și 40% nealimentare, cu prețuri mici zi de zi, anunță compania care a remodelat cele două magazine.

Astfel, cu toate că suprafața unităților a rămas la fel, au apărut schimbări la structura raiaonelor. În plus, pentru a eficientiza costurile, anumite categorii de produse sunt amenajate la nivel de palet. Cele două magazine remodelate și-au redus, totodată, costurile cu energia electrică,  prin reducerea consumului.

Spațiile pentru vitrinele frigorifice au fost reduse, au fost optimizate procesele logistice și au fost reduse  costurilor de transport. De asemenea, sunt reduse investițiile în decorațiuni și publicitate, iar produsele sunt aprovizionate și manipulate, pe cât posibil, la palet și bax, fiind utilizat un mobilier adaptat.

Mai mult, gamele de produse sunt atent selecționate, consumabilele și ambalajele au fost diminuate, iar spațiile de depozitare reduse. Nu în ultimul rând, capacitatea retailerului de a negocia achiziția de cantități mari ajută la obținerea unor prețuri și mai bune în cadrul rețelei.

În schimb, noul concept de hipermarket discount păstrează aleile largi, oferă un parcurs rapid clienților, o semnalizare vizibilă a categoriilor și un număr mare de case de marcat (19 case în Ploiești, respectiv 22 în magazinul din Timișoara) cu servicii de scanare și încasare asigurate de casieri, cât și case care pot fi operate în regim self check-out.

auchan discount ploiesti

Focus pe marcă privată

În ceea ce privește sortimentația, accentul a fost pus pe articole marca Auchan și produsele fabricate în România și nu numai. Astfel, aproximativ o treime din gama magazinului este reprezentată de produse marca Auchan și mărci exclusive. În cele două hipermarketuri de tip Auchan Discount, clienții vor regăsi și o sortimentație bogată de produse românești, inclusiv dintre cele peste 40 de filierele naționale Auchan. Reamintim faptul că, în rețeaua Auchan, gama alimentară este formată în proporție de peste 90% din produse de la companii românești, iar peste 85% dintre furnizorii companiei sunt români, printre aceștia numărându-se inclusiv 100 de producători ultralocali. În ceea ce privește produsele marcă proprie Auchan, numărul acestora se ridică la peste 1.200 de articole, din care cele mai multe, peste 700 sunt realizate în Romania, de producători români.

„Dezvoltarea acestui concept, de hiper discount, caracterizat prin prețurile mici și avantajele pe care le aduce consumatorilor, subliniază și mai mult misiunea noastră de a proteja puterea de cumpărare a clienților, cu atât mai mult în această perioadă de inflație pe care o traversăm. Auchan Discount, pe care l-am introdus în cele două magazine remodelate, păstrează elementele de experiență client, primirea și servirea clienților, serviciile, precum și orientarea către un comerț sustenabil, fiind totodată un concept de magazin foarte exigent la nivel de costuri, iar economiile realizate sunt reinvestite în eforturile de a susține nivelul de prețuri promis” a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Auchan România are în portofoliu 344 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 305 magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 290 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...