Auchan introduce hainele de brand second-hand și în magazinul său din Târgu Mureș Sud

Retailerul francez Auchan extinde proiectul prin care comercializează haine second-hand de brand, printr-un parteneriat cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole, și la Târgu Mureș. Începând din această lună, 500 de articole de adulți și copii vor fi disponibile în hipermarketul Târgu Mureș Sud, la prețuri între 12 și 350 de lei.
Alina Stanciu - vin, 02 apr. 2021, 13:50
Auchan introduce hainele de brand second-hand și în magazinul său din Târgu Mureș Sud

Clienții magazinului Târgu Mureș Sud vor putea achiziționa, din această lună, în completarea colecțiilor vestimentare din oferta magazinelor, și o serie de haine purtate, în stare perfectă de comercializare, prin intermediul unui parteneriat cu lanțul de magazine de modă LaMajole. Inițiativa, demarată în luna februarie în hipermarketul Auchan Cluj Nord, este parte a unui program privind responsabilitatea socială al retailerului.

LaMajole va dispune în acest magazin de un spațiu de vânzare de 55 mp în care se vor regăsi în jur de 500 de articole pentru copii și adulți, la prețuri situate între 12–350 lei.

„Suntem bucuroși că etapa pilot de la Cluj a generat rezultatele așteptate, confirmându-ne astfel dorința consumatorilor de a adopta un stil de viață mai responsabil și de a face alegeri care, pe termen lung, contribuie la un viitor mai sustenabil pentru noi toți. Ca urmare, ne continuăm misiunea de a  reduce amprenta de carbon și dorim să extindem acest proiect în cât mai multe dintre magazinele noastre. Economia circulară are la bază un principiu simplu, iar pentru a contribui la persistența materiilor prime pentru generațiile viitoare, ne încurajăm clienții să recicleze, repare sau să reutilizeze pe cât posibil un produs.”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.

„Cea mai importantă misiune a noastră este de a acoperi nevoia clienților de a putea cumpăra piesele vestimentare la care ei aspiră, fără a impacta mediul înconjurător. Reacțiile acestora au fost în concordanță cu viziunea noastră de a ne bucura de modă și de a proteja planeta, fapt ce ne dă încredere să extindem acest concept store și în alte orașe din România.”, a declarat Zsuzsa Szekely, CEO LaMajole.

Din informațiile Economica, acest program va apărea și în magazinul Brașov Coresi.

Potrivit studiilor de piață, industria textilă este responsabilă pentru 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră și doar 1% din textilele la nivel global se reciclează.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 57 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 48 în stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre referitoare la acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor....
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consideră că așa-numitele „Cripto” nu sunt monede, ci active financiare ...
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu le-a cerut astăzi prefecţilor să meargă pe teren în zonele afectate de inundaţii. Totodată ...
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Compania de consultanță Bain & Company a dat publicității un studiu din care rezultă că piața mondială a luxului ...