Auchan şi Metro şi-au strâns mâna în România. Francezii negociază pentru marfă în numele Metro

Retailerul francez Auchan va negocia şi în numele companiei germane Metro achiziţia produsele de marcă internaţionale şi naţionale care vor fi distribuite în magazinele operate de aceasta. Decizia vine în urma încheierii unui parteneriat la nivel internaţional între cele două companii. 
Economica.net - mar, 29 sept. 2015, 07:31
Auchan şi Metro şi-au strâns mâna în România. Francezii negociază pentru marfă în numele Metro

Centrala de achiziţii a retailerului francez Auchan va negocia cu furnizorii celor mai importante mărci din România şi în numele Metro Group, în urma unui parteneriat încheiat anul trecut între cele două companii, la nivel internaţional. „În acord cu legislaţia naţională în vigoare, Metro Group încredinţează centralei de achiziţii Auchan, printr-un sistem de mandat, negocierile condiţiilor de achiziţii aplicabile în 2016, pentru un număr selectiv şi reprezentativ de categorii şi furnizori, acoperind cele mai importante mărci din România. Fiecare parte îşi va conduce în continuare în mod independent propriile strategii comerciale şi de vânzare, inclusiv construirea gamelor de produse, stabilirea preţurilor şi activităţile promoţionale”, se arată într-un comunicar remis ECONOMICA.NET de către Auchan.

Anunţul vine după ce în luna noiembrie 2014, cei doi parteneri au început cooperarea la nivel internaţional, pe fondul unui context deflaţionist şi a unei evoluţii importante în peisajul retailului european, caracterizat prin dezvoltarea alianţelor şi a cooperărilor dintre actori. Cele două entităţi au decis să extindă obiectivul cooperării lor inovatoare, bazate pe două modele de business complementare, începând cu luna septembrie 2015.

„Lucrând împreună, dorim să beneficiem de avantajul complementarităţii reţelelor noastre în cele două ţări, oferind cea mai bună acoperire geografică şi cele mai bune concepte comerciale, atât în ceea ce priveşte formatele cât şi canalele de distribuţie, cu scopul de a întări competitivitatea ambelor grupuri şi concurenţa pe pieţele respective, bazându-ne pe punctele forte ale mărcii fiecărui grup”, explică Vianney Mulliez, Preşedinte al Consiliului de Administraţie a Grupului Auchan.

„Facem posibilă astăzi evoluţia cooperării lansate anul trecut cu succes, la un nivel superior. Credem cu tărie că această nouă etapă din cadrul parteneriatului nostru ne va permite să ne întărim şi mai mult business-ul şi oferta comercială cu valoare adăugată pe care o aducem în România şi Franţa, contribuind în acest fel la creşterea pe această piaţă” menţionează Olaf Koch, CEO al METRO GROUP Germania.

În România, cei doi parteneri operează două modele de business complementare. Grupul Auchan este prezent cu 33 de hipermarketuri, în timp ce METRO Cash & Carry operează 31 de magazine cash & carry, servind clienţii profesionişti.

METRO GROUP este unul dintre cele mai importante grupuri de distribuţie internaţională. In exerciţiul financiar 2013/14, cifra de afaceri realizată a fost de 63 miliarde de euro. Compania gestionează aproximativ 2.200 de magazine în 30 de ţări şi are aproximativ 250.000 de angajaţi.

GRUPUL AUCHAN este al 11-lea grup de distribuţie din lume. Este prezent în 16 ţări şi are 330.700 angajaţi. Este organizat pe 5 mari divizii: hipermarketuri (888 hipermarketuri integrate şi 147 hipermarketuri asociate sau în regim de franciză), supermarketuri (862 supermarketuri integrate şi 1.987 supermarketuri asociate şi în regim de franciză), divizia imobiliară (Immochan), banca (Oney Banca Accord), e-commerce şi alte activităţi. 

În anul 2014, Grupul Auchan a înregistrat o cifră de afaceri consolidată fără taxe de 53,5 miliarde de euro, din care 63% realizată în străinătate. 

Te-ar mai putea interesa și
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a declarat, joi, directorul general al Fondului,......
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...