1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Auchan va lansa magazin online în România

Auchan, al doilea cel mai mare lanţ de hypermarketuri din România, va lansa un magazin online în România în circa doi ani.

11 apr, 2014 | ECONOMICA.net

"Studiem acest proiect (un magazine online în România-n.red) în anul 2015. Vrem să profităm de experienţa altor colegi pentru a face teste în 2016. Aceasta pentru că se înregistrează frecvent pierderi pe online şi trebuie să fim precauţi",  a declarat Patrick Espasa, directorul general al Auchan România.

Managerul Auchan a menţionat că Bucureştiul s-ar preta şi la un nou magazin care să ofere serviciu tip drive. "În Franţa sunt 650 de drive-uri. Consider că şi în Bucureşti ar putea fi un succes, în special pentru acele femei ocupate care preferă să cumpere de pe internet. Acum însă, prioritatea noastră este de a integra în totalitate fostele magazine Real şi optimizarea logisticii, pentru că un drive se bateată în primul rând pe logistică", a mai spus Espasa.

Singurul retailer din România care oferă un astfel de serviciu este Cora, care are un singur drive în magazinul Lujerului din Bucureşti.

Auchan România va ajunge la 31 de magazine deschise, după ce hipermarketul -real din AFI PALACE Cotroceni va fi inaugurat mâine sub sigla Auchan. Francezii mai au  alte două magazine în construcţie, o suprafaţă netă de vânzare de 252.000 metri pătraţi, peste 10.000 de angajaţi, 3 platforme logistice, 70 milioane de clienţi anual şi o cifră de afaceri comună de peste 4,5 miliarde de lei, fără taxe.

Tranzacţia Auchan-Real a fost finalizată pe 12 septembrie 2013, ca urmare a acordului semnat în 30 noiembrie 2012 între grupul Auchan şi Metro Group şi a validării primite din partea Consiliului Concurenţei, la sfârşitul lunii iulie 2013.

Acum un an, Carrefour a lansat un magazin online. Şi Metro deţine un magazin online, dar lanţul este unul de tip cash&carry.loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO