1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Auchan va reautoriza proiectul de hipermarket din hala Ford, iar finalizarea acestuia va fi întârziată

Deşi Auchan trebuia să fie primul care deschide hipermaket-ul din hala Ford a proiectului mixt One Cotroceni Park, urmat de celelate componente ale proiectului, office şi rezidenţială, noul CEO al Auchan Retail, Jean-Denis Deweine e încântat de proiect şi a decis modificarea acestuia şi ca atare proiectul va fi reautorizat în noua formă, mai complexă, mai specială, iar deschiderea va fi amânată.

03 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Potrivit lui Victor Căpitanu, acționar al One United Properties, partenerul Auchan în dezvoltarea proiectului One Floreasca City, noul CEO al Auchan a vizitat proiectul în această vară şi a decis modificarea conceptului acceptat de Auchan şi transformarea lui în unul special.

Terenul a fost vândut în urmă cu doi ani de fondul de investiții Global Finance că­tre Auchan și One Uni­ted. Inițial, pe acest amplasament, a funcționat Hala Ford, în care erau produse mașini ale brandului american, care va fi transformată în hipermarket Auchan.

În 1931, Theodor Davila, fiul dramaturgului Alexandru, autorul lui Vlaicu Vodă, și nepotul lui Carol Davila, fondatorul sistemului sanitar modern, a devenit reprezentantul companiei Ford în România și a construit, în 1935, în Floreasca, o hală de montaj pentru automobile de lux.

După 1948, în regimul comunist, fabrica a devenit Automatica, acum spațiul fiind în paragină. În noul ansamblu, dezvoltatorii vor să expună și modele de epocă ale mărcii Ford, unele produse în perioada interbelică la București.

Proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, 30% din suprafață reprezentând spaţii verzi.

În plus vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare şi un loc de joacă pentru copii. Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunităţi, cu circulaţie exclusiv pietonală.

One Floreasca City mai include o clădire de birouri de 24.000 mp și o componentă rezidențială cu 247 de apartamente și va necesita investiții de circa 100 milioane euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO