Audi a prezentat oficial în România noile e-tron GT și Q4 e-tron

Importatorul Audi, compania Porsche România, a prezentat astăzi oficial modelul sportiv e-tron GT și SUV-ul Q4 e-tron. Ambele au sisteme electrice de propulsie.
Robert Stan - mie, 28 iul. 2021, 16:53
Audi a prezentat oficial în România noile e-tron GT și Q4 e-tron

În plin avânt către transformarea într-o marcă 100% electrică, Audi și-a început aventura „zero emisii” cu modelul e-tron, urmat rapid de e-tron Sportback. Acum, marca premium germană extinde gama sa de vehicule electrice cu spectaculosul e-tron GT, dar și cu SUV-ul Q4 e-tron.

Cu un sistem de propulsie complet electric, noul Audi e-tron GT este declinat în două variante, una cu o putere de 470 CP și cealaltă, RS, cu 590 CP.

Al treilea model al familiei e-tron, noul GT are un design care marchează, tot conform oficialilor Audi, punctul de plecare pentru stilul viitoarelor modele electrice ale mărcii.

Asamblat pe aceeași platformă cu Porsche Taycan, vehiculul înglobează o baterie litiu-ion de 85 kWh care asigură o autonomie de 488 km și are un sistem electric de încărcare de până la 270 kW. Grație acestuia, mașina se poate încărca până la 80% în doar 23 de minute.

Pe lângă autonomia mare și rapiditatea sistemului de încărcare, e-tron GT se mândrește și cu performanțe dinamice superioare. Astfel, varianta de bază poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde și poate atinge o viteză maximă de 245 km/h, în timp ce RS-ul ajunge la 100 km/h în doar 3,3 secunde și se poate deplasa cu până la 250 km/h, viteză limitată electronic.

„Modelele prezentate astăzi beneficiază de o zestre tehnologică spectaculoasă. Să nu uităm că e-tron GT are în dotare două motoare electrice și tracțiune integrală, iar accelerația 0 – 100 km/h se realizează în 3,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Nu cred că există echipamente disponibila în acest moment pe piața premium care să nu se regăsească în zestrea GT”, a explicat Cristian Milea, directorul mărcii Audi în cadrul Porsche România.

De asemenea, oficialul a ținut să menționeze și că „varianta cea mai puternică a SUV-ului electric Q4 e-tron are tot două motoare electrice care furnizează împreună 299 CP și permit mașinii să ajungă la 100 km/h în 6,2 secunde”.

Produs la uzina din Zwickau alături de modelul Volkswagen ID.4 cu care împarte platforma tehnică MEB, noul Audi Q4 e-tron are o autonomie maximă de circa 450 km obținută grație unei baterii de 82 kWh.

Brent Valmar: Audi și-a triplat vânzările

Prezent și el la eveniment, Brent Valmar, directorul general al Porsche România, a declarat că marca Audi a reușit în prima jumătate a anului să-și tripleze vânzările.

„Am reușit în prima jumătate a anului să triplăm performanța de vânzări a mărcii Audi. Și suntem pe cale să ducem marca acolo unde îi este locul. Audi AG se însecrie cu toată convingerea și puterea pe acest drum către electrificare și emisii zero. Nu există cale de întoarcere și nici alternativă pe termen scurt și mediu. Este evident că trebuie să facem pași hotărâți în direcție blocării emisiilor de CO2 și a degradării mediului.

Începând cu 2026 ne așteptăm, așa cum s-a comunicat deja, ca Audi să facă o schimbare totală și să producă doar mașini electrice. Atenție, vorbim despre peste 20 de modele într-un interval destul de scurt și de miliarde de euro investite în tehnologie. (…) Vă asigur că în următoarea perioadă vă veți convinge că tot ceea ce vorbim astăzi nu este o simplă fantezie, ci o strategie bine pusă la punct”, a declarat Brent Valmar.

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre antreprenorii din construcţii estimează că volumul lucrărilor va creşte – studiu
Jumătate dintre antreprenorii din construcţii estimează că volumul lucrărilor va creşte – studiu
Aproximativ 47% dintre antreprenorii generali în construcţii spun că volumul de muncă va creşte în următoarele 12 luni, potrivit unui studiu realizat de IBC Focus, remis, marţi, AGERPRES....
Afacerile Brico Depot în România: Creștere de peste 19% în primul semestru, sub alte piețe. Compania vorbește de scumpiri pentru a doua jumătate a anului
Afacerile Brico Depot în România: Creștere de peste 19% în primul semestru, sub alte piețe. Compania vorbește de scumpiri ...
Retailerul britanic Kingfisher, proprietarul celor 35 de magazine Brico Depot în România, a raportat în primul semestru ...
Incendiu la Rafinăria Petrotel-Lukoil Ploieşti. Pompierii au reuşit stingerea focului – Ce spune compania despre incident
Incendiu la Rafinăria Petrotel-Lukoil Ploieşti. Pompierii au reuşit stingerea focului – Ce spune compania despre ...
Un incendiu la instalația de cocsare a rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploiești a izbucnit marți în jurul orei 11.00. ...
CNCAV: 300.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară
CNCAV: 300.000 doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în ţară
Un număr de 300.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge, miercuri, la Compania Naţională "Unifarm" SA, informează Comitetul ...