Audi A1 nu va avea un succesor, dar compania germană pregătește un alt model de oraș

Markus Duesmann, CEO al mărcii Audi din grupul Volkswagen a declarat că A1, cel mai mic model al mărcii germane nu va avea un succesor.
Robert Stan - lun, 26 iul. 2021, 12:24
Audi A1 nu va avea un succesor, dar compania germană pregătește un alt model de oraș

Vehiculele de oraș, precum micul Audi A1 sunt tot mai greu de comercializat cu marje de profit rezonabile, iar producătorii încep să se retragă din acest segment.

Unul dintre cei care au anunțat renunțarea la a mai produce un vehicul de clasă A (mini) cu motoare cu ardere ointernă este șeful mărcii Audi, Markus Duesmann.

„Nu vom avea un succesor al A1. Știm că în viitor de mașini cu motoare cu ardere în segmentele mici va fi destul de dificilă, deoarece costurile vor crește. Prin urmare, vom părăsi segmentul”, a declarat Markus Duesmann pentru Automotive News Europe.

Cu toate acestea, Audi a prezentat zilele trecute câteva detalii ale unor concepte care vor fi dezvoltate de companie în viitor. Anunțate ca prim indiciu cu privire la interiorul mașinilor autonome ale viitorului, acestea includ UrbanSphere, un vehicul care va fi dezvăluit în prima jumătate a anului 2022 și pare a reprezenta ideile designerilor Audi cu privire la un vehicul cu dimensiuni reduse destinat orașelor.

Anunțul lui Duesmann vine într-un moment în care producătorii de automobile încep să-și regândească strategiile pentru mașini mici ca răspuns la reglementările mai stricte ale Uniunii Europene privind emisiile de gaze cu efect de seră.

În acest an toți producătorii care vând mașini în Europa trebuie să reducă media de CO2 flotei la 95 de grame pe kilometru.

Având în vedere că este vorba despre o medie, companiile trebuie să pună pe piață mașini mici cu emisii chiar sub 95 gr. CO2/km pentru a estompa emisiile peste această limită ale mașinilor din segmentele mai mari.

Drept rezultat, costurile de cercetare – dezvoltare pentru astfel de produse cresc substanțial făcând extrem de dificilă comercializarea lor cu un profit rezonabil în special în segmentele A și B unde marjele sunt destul de mici.

Drept rezultat, conform Automotive News Europe, Opel a renunțat la micile modele Karl și Adam, iar mărcile partenere din grupul Stellantis, Peugeot și Citroen, intenționează să înceteze fabricarea minicarelor 108 și, respectiv, C1.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...