1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Audi Quattro Sport ar putea intra în producţie de serie

După ce a a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul Audi Quattro Sport, nemţii din Ingolstadt ar putea scoate un model de serie în viitorul apropiat.

18 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Şapte sute de cai putere, un consum redus de combustibil şi un pedigree de campion. Cam acestea sunt motivele pentru care Audi Quattro are şanse foarte mari de a intra în producţie de serie.

Şeful Departamentului de Design de la Audi, Wolfgang Egger, spune că rămâne de văzut dacă noul Quattro va fi construit pe platforma MQB sau pe noua platformă MLB ( mai mare decât MQB), scrie Autoexpress. De asemenea, noul Quattro ar putea să se bazeze pe conceptul prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2010.

Oricare va fi alegerea nemţilor, şeful Departamentului de Design spune că multe dintre viitoarele modele Audi vor prelua de la conceptul Quattro prezentat la Frankfurtanul acesta, atât elemente de design (interior şi exterior), dar şi soluţii tehnice.

Audi Sport Quattro Concept este echipat cu un motor pe benzină de 4 litri, V8, biturbo, de 560 de cai putere şi un motor electric de 170 de cai putere. Audi Quattro Concept are un cuplu maxim de 800 Nm. Bolidul accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3,7 secunde şi atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Maşina are o autonomie de până la 50 km în modul pur electric, datorită unei baterii de 14,1 kWh.

Audi Quattro Concept 2013 are o masă proprie de 1.850 kg, are 4,602 mm lungime, 1.964 mm lăţime, 1.386 mm înălţime şi un ampatament de 2.784 mm. Prototipul are jante de 21 de inci.

Primul Audi Quattro a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în 1980.

Audi a realizat şi o variantă de raliu cu care a concurat în competiţii profitând de noile reglementări intrate în vigoare în perioada respectivă care prevedea că maşinile puteau avea tracţiune integrală.

 

 

Audi Quattro a câştigat Campionatul Mondial de Raliuri în următorii doi ani devenind una dintre cele mai bune maşini de raliu din istorie, alături de alte legende precum Lancia Delta Integrale, Lancia Stratos, Ford Escort RS Cosworth, Peugeot 205, Toyota Celica GT-Four ST205, Subaru Impreza, etc.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO