1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Audi va elimina motoarele cu ardere din producție în 10-15 ani

Producătorul de automobile premium Audi, deținut de grupul Volkswagen, își propune să elimine treptat motoarele cu ardere și să ofere doar mașini electrice în 10-15 ani a raportat săptămânalul german WirtschaftsWoche, care nu menționează surse.

09 ian, 2021 | ECONOMICA.net

Potrivit Reuters, compania lucrează în prezent la un plan de timp concret și se așteaptă să aibă date-țintă în lunile următoare pentru eliminarea treptată a motoarelor cu ardere internă.

Markus Duesmann, directorul executiv al Audi, spunea într-un interviu că „protecția mediului și succesul economic merg bine împreună”.

Audi lucrează la lansarea în acest an a celui de-al cincilea model electric al companiei, Q4 e-tron, cu două motoare electrice de 225 kW, care ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6,3 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

Acumulatorul mare ocupă aproape întreaga suprafață dintre punți și are o capacitate de 82 kWh, iar autonomia de peste 450 de kilometri. Sistemele de la bordul noului Audi Q4 e-tron concept sunt controlate de platforma modulară electrificată MEB, ce va reprezenta pe viitor baza a numeroase automobile electrice ale grupului Volkswagen, de la cele din clasa medie superioară, la cele compacte.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO