Auditul extern pe achiziţia de certificate verzi de către Electrica Furnizare a fost finalizat. Raportul, în analiza CA

Electrica SA a finalizat auditul extern care a avut ca obiectiv evaluarea achiziţiei de certificate verzi derulată în primul semestru al anului 2016 de către Electrica Furnizare, iar raportul a fost transmis spre analiză Consiliului de Administraţie al Electrica SA, informează Electrica înr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.
Economica.net - vin, 19 aug. 2016, 13:39
Auditul extern pe achiziţia de certificate verzi de către Electrica Furnizare a fost finalizat. Raportul, în analiza CA

Reprezentanţii societăţii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice precizează că la acest moment nu pot fi date publicităţii informaţii din raport, subliniind că „în spiritul transparenţei caracteristice unei companii listate la bursă, după încheierea procesului de analiză, Electrica SA va comunica tuturor părţilor interesate concluziile, precum şi orice măsuri adoptate, cu respectarea legislaţiei în vigoare”.

Potrivit sursei citate, această decizie de afaceri a fost luată şi asumată în totalitate de Executivul Electrica Furnizare SA, iar compania nu va face niciun compromis în privinţa unor eventuale abateri etice, a fraudelor şi a oricărui aspect de neconformitate care ar aduce prejudicii de imagine şi comerciale, afectând prestigiul şi performanţa Grupului Electrica.

În luna iulie, Hotnews a relatat că Electrica Furnizare a efectuat în lunile aprilie – mai 2016 mai multe tranzacţii, cumpărând 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 60 de milioane de euro, de la firme aparţinând grupului portughez EDP Renewables. „Aceste tranzacţii au atras atenţia prin volumul neobişnuit de mare şi perioada lungă de livrare, până în 2019, în condiţiile în care piaţa se confruntă cu un excedent uriaş de certificate verzi şi în condiţiile în care se anunţă reducerea cotei obligatorii a acestora”, susţinea sursa citată.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, declara în data de 23 iulie că echipa ministerului nu va tolera niciun fel de lipsă de integritate, iar în cazul în care la vreo sucursală Electrica există cel mai mic element că „este ceva necurat” va transmite instituţiilor abilitate să ia măsuri imediate.

„Nu avem nicio toleranţă pentru niciun fel de lipsă de integritate, pentru niciun fel de lucruri necurate. Am discutat măsuri imediate cu domnul secretar de stat Cristian Buşu, care este şi membru în Consiliul de administraţie al Electrica, şi vom avea cât de curând, asta înseamnă zile, o evaluare preliminară. În momentul în care există cel mai mic element care să ne conducă la ideea că acolo este ceva necurat, vom transmite instituţiilor abilitate să ia măsuri imediate. Cum am spus de fiecare dată: zero toleranţă la orice fel de nereguli”, a precizat Grigorescu.

El a spus că nu doreşte, deocamdată, să se pronunţe şi să se transforme într-un judecător. „Aştept să vedem rezultatul, acesta este rolul investigaţiei, nu vreau să mă pronunţ eu şi nu vreau să mă transform eu într-un judecător… Dacă există ceva în neregulă, instituţiile statului pot să îşi facă datoria şi vom da tot concursul”, a mai spus ministrul Energiei.

Grupul Electrica este lider pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, cu o experienţă în domeniu ce se întinde pe aproape 120 ani.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...