Aurul mai sparge un record – Cotaţia a atins un nou maxim istoric şi a depăşit pragul de 2.300 de dolari/uncie

Preţul aurului a atins joi un nou record de peste 2.300 de dolari uncia, după ce oficialii Rezervei Federale americane au confirmat aşteptările că dobânzile vor fi reduse în acest an, la care se adaugă cererea crescută de aur din partea băncilor centrale, transmite Bloomberg. Aurul a atins azi, 4 aprilie 2024, cel mai mare nivel din istorie şi la cursul BNR, 337,4428 lei pentru un gram.
AGERPRES - joi, 04 apr. 2024, 11:10
Aurul mai sparge un record - Cotaţia a atins un nou maxim istoric şi a depăşit pragul de 2.300 de dolari/uncie

Record aur – Pe piaţa spot, uncia de aur era cotată în jurul orei 3:43 GMT la 2.299,28 dolari, după ce anterior a atins valoarea record de 2.304,96 dolari. Metalul galben a atins valori record în fiecare dintre ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare, scrie Agerpres.

Cel mai recent avans a venit după declaraţiile făcute miercuri de preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit cărora cel mai probabil va deveni adecvat să fie redus costurile cu împrumuturile „la un anumit moment în cursul acestui an”.

În paralel, cele mai recente date ale Consiliului Mondial al Aurului arată că băncile centrale au continuat să îşi majoreze rezervele de aur în luna februarie, ceea ce înseamnă a noua lună consecutivă de acumulare de aur. Banca centrală din China a dominat achiziţiile de aur, însă şi băncile centrale din India şi Kazahstan au achiziţionat şi ele cantităţi semnificative.

Cu toate acestea, avansul aurului i-a luat prin surprindere pe unii observatori, în special având în vedere că dobânzile din SUA rămân la un nivel ridicat, o situaţie care în mod normal nu este în avantajul aurului.

„Cred că dacă vom continua să vedem o evoluţie de acest tip, trebuie să existe o corecţie. Nu pare să existe un motiv fundamental care să explice această mişcare”, spune Kyle Rodda, analist la Capital.Com Inc.

Investitorii aşteaptă acum datele privind locurile de muncă create în luna martie în SUA, ce urmează a fi publicate vineri, pentru a obţine noi indicii referitoare la starea de sănătate a economiei americane şi direcţia probabilă a politicii monetare. Majoritatea analiştilor intervievaţi de Bloomberg mizează pe faptul că economia americană a creat luna trecută un număr solid de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...