Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022

Renault a dezvăluit astăzi numele viitorului său SUV care, din primăvara anului viitor, va înlocui modelul Kadjar.
Robert Stan - lun, 06 dec. 2021, 11:48
Austral, viitorul SUV Renault, va fi dezvăluit în primăvara lui 2022

Provenit din latinescul „australis”, Austral este un cuvânt care rezonează în multe limbi europene, inclusiv franceza, aspect important pentru un brand mândru de rădăcinile sale.

Sylvia Dos Santos, Manager Strategy Naming Model în cadrul Departamentului de Marketing Global Renault, a explicat că „«Austral» evocă vitalitatea și căldura emisferei sudice. Este un nume care invită la călătorie și este perfect pentru un SUV. Fonetica sa este armonioasă, echilibrată și ușor de pronunțat de oricine, pentru că ne dorim să fie internațional”.

Conform oficialilor Renault, Austral va fi noua ofertă a mărcii franceze în categoria SUV-urilor compacte, oferind noi tehnologii conectate și plăcerea de a conduce . Viitorul model va putea transporta confortabil până la cinci pasageri și are o lungime de 4,51 m.

Astfel, Renault își continuă ofensiva pentru a recâștiga segmentul C (compact), ofensivă care a debutat cu lansarea Arkana și, în curând, cu Mégane E-TECH Electric.

Renault Austral va înlocui Kadjar în gama Renault și va fi dezvăluit publicului în primăvara anului 2022.

Procesul Renault de identificare a numelor pentru modelele sale s-a schimbat de-a lungul anilor. Timp de multe decenii, numele vehiculelor Renault au început cu litera „R” (de la Renault) urmată de un număr. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei mărcii, majoritatea modelelor au purtat nume reale.

Numele reale au un impact mult mai mare, deoarece semnificația din spatele numelui evocă un răspuns emoțional. Niciun brand care caută să creeze conexiuni cu clienții săi nu trebuie să uite acest lucru, în opinia Sylviei Dos Santos.

În plus, numele reale creează oportunitatea de a experimenta cu lungimi și sunete diferite. „Nume scurte și jucăușe, cum ar fi Clio și ZOE, se potrivesc vehiculelor mici, urbane și agile, în timp ce numele lungi și impunătoare, precum Talisman, funcționează bine pentru mașinile mari, care impun un statut.

Anumite nume au trecut dincolo de concepte și modele specifice pentru a intra în istoria automobilelor. De exemplu, Espace (care înseamnă „spațiu” în franceză) este un nume foarte potrivit pentru un vehicul atât de spațios, în timp ce Twingo este un nume foarte puternic, impunand o senzație dinamică.

Numele pe care îl auziți când un vehicul este lansat este rezultatul multor ani de gândire și cercetare. Există o serie de momente cheie pe care Renault își concentrează eforturile pentru atingerea echilibrului corect între numele noului vehicul, identitatea și publicul țintă, precum și valorile și personalitatea mărcii. Echipele de marketing, design, produs și juridic de la Renault lucrează în strânsă colaborare și, în unele cazuri, se bazează și pe expertiza agențiilor.

În 2005, Renault a înregistrat Austral, un nume care îndeplinește o serie de criterii cheie de nomenclatură.

Numele are o semnificație deosebită, provoacă un răspuns emoțional și reflectă poziționarea vehiculului ca un SUV din segmentul C care este gata să facă față oricărei provocări. Cu două vocale A și consoanele „STR” în mijloc, cuvântul este construit în jurul unui echilibru armonios de sunete „ușor de pronunțat” și „clare”, evocând puterea și controlul SUV-ului.

În sfârșit, numele se leagă deosebit de frumos cu strategia și identitatea mărcii, deoarece Renault caută să mențină o imagine de brand modern care radiază căldură, căruia îi pasă de oameni și prioritizează nevoile acestora.

Sylvia Dos Santos, Manager Strategy Naming Model, consideră că Austral vine cu un impuls proaspăt și deschide ușa către era tema „Nouvelle Vague” anunțată de Luca de Meo, încapsulează alchimia imaginilor pe care le evocă, a sunetelor în jurul cărora este construit, a produsului în sine și a mărcii.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...