1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Austria: Strabag şi Porr, investigate în urma acuzaţiilor legate de fixarea preţurilor

Acţiunile Strabag şi Porr înregistrau scăderi semnificative vineri, după ce firmele austriece de construcţii au anunţat că unele dintre sediile lor au fost percheziţionate din cauza suspiciunilor de fixare a preţurilor, confirmând astfel informaţiile din presă pe acest subiect, transmite Reuters.

05 mai, 2017 | Agerpres

Procurorii anticorupţie investighează acuzaţiile legate de fixarea preţurilor în cazul proiectelor ce vizează construirea de şosele în provinciile Carintia şi Styria, precum şi în cazul lucrărilor de renovare a unor autostrăzi şi drumuri naţionale în perioada 2008 - 2014, a anunţat vineri publicaţia austriacă Der Standard. Părţile contractante ar fi putut suferi pagube de cel puţin 100 de milioane de euro, susţin ziarele Der Standard şi Kurier.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii a anunţat, fără a da amănunte suplimentare, că au fost efectuate descinderi la diferite sedii din Austria ale Strabag şi Porr.

Autoritatea naţională de concurenţă a confirmat că unele companii de construcţii au fost verificate în urma acuzaţiilor legate de fixarea preţurilor.

Vineri, acţiunile Strabag, una dintre cele mai mari companii de construcţii din Europa, au scăzut cu 7,7%, la 34,80 euro, cel mai redus nivel din ultimele două luni. Titlurile Porr înregistrau la Bursa de la Viena un declin de 10,7%, la 29,20 euro, cel mai redus nivel din ultimele opt luni.

Firmele de construcţii Strabag şi Porr au o prezenţă importantă pe piaţa din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO