1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Austrian Airlines ar putea să primească un ajutor de stat cuprins între 500 și 800 de milioane de euro

Austrian Airlines (AUA) este în negocieri cu Guvernul privind un ajutor de stat pentru a salva locurile de muncă şi a păstra Viena ca hub de transfer pentru zborurile pe distanţe lungi, a anunţat miercuri compania aeriană austriacă, adăugând că discuţiile sunt în stadiu preliminar şi ar putea dura câteva săptămâni, transmite Reuters, citată  de Agerpres.

08 apr, 2020 | Agerpres

Austrian Airlines, o filială a grupului german Lufthansa, a indicat că ar putea avea loc concedieri. Lufthansa, care a închis operatorul low-cost Germanwings, a redus numărul zborurilor şi programul de lucru, în încercarea de a face faţă unei crize de sănătate care a obligat guvernele să impună restricţii draconice cu privire la călătorii.

Cât de mulţi din cei 7.000 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă va depinde de ajutorul de la stat şi de rapiditatea cu care industria aeriană va reuşi să repornească, a declarat un purtător de cuvânt al AUA.

El nu a dorit să comenteze speculaţiile din presă privind un pachet de salvare între 500 şi 800 de milioane de euro. Ministrul de Finanţe din Austria a anunţat un pachet de măsuri de 38 miliarde de euro pentru sprijinirea economiei, a precizat că Austrian Airlines ar putea utiliza instrumentele disponibile.

Ambele părţi vor să păstreze Viena ca hub de transfer pentru zborurile pe distanţe lungi, deci este de înţeles că statul va furniza bani în schimbul păstrării locurilor de muncă, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Austrian Airlines, cu operaţiuni şi în România, are aproximativ 7.000 de angajaţi şi operează o flotă de 83 de aparate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO