1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Austriecii de la Cineplexx International au cumpărat Grand Cinema din mallul Băneasa, de la Gabriel Popoviciu

Operatorul austriac Cineplexx International a anunţat, luni, că a intrat pe piaţa din România după achiziţia multiplexului Grand Cinema & More, situat în centrul comercial Băneasa Shopping City, de lângă Bucureşti, parte din grupul Băneasa Developments, deţinută de Gabriel Popoviciu, scrie News.ro.

22 apr, 2019 | News.ro

Compania multinaţională Cineplexx, cu sediul în Austria, debutează astfel pe piaţa din România cu multiplexul de 2700 de locuri din Băneasa Shopping City, scrie News.ro.

”Transferul se va realiza efectiv în următoarele luni şi nu va afecta deloc buna funcţionare şi continuitatea activităţii curente deoarece pentru o perioadă se va opera sub numele Grand Cinema & More. Detaliile financiare ale tranzacţiei rămân confidenţiale”, se arată în comunicat.

Cineplexx România va deveni, astfel, unul dintre cei mai mari chiriaşi ai Băneasa Shopping City. Grand Cinema & More a fost inaugurat în anul 2011 ca centru de profit în cadrul Băneasa Developments, anul trecut înregistrând peste 900.000 de spectatori.

În afară de achiziţia Grand Cinema & More, Cineplexx România are in plan deschiderea altor 7 unităţi în ţară, următoarea fiind anunţată a fi deschisă în această toamnă la Satu Mare.

Cineplexx Group are în prezent 47 multiplex-uri şi 6 cinematografe tradiţionale în 11 ţări, totalizând peste 300 de săli. Cu cei aproape 1500 de angajaţi, compania austriacă a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 130 milioane euro în anul 2018 raportat la cei peste 11 milioane de spectatori.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO