1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Autobuz fabricat în Cehia, singurul participant la licitaţia pentru 20 de autobuze electrice în Zalău FOTO VIDEO

Primăria Zalău a primit o singură ofertă la licitaţia pentru achiziția a 20 de autobuze electrice, respectiv de la Anadolu Automobil Rom, importator al autobuzului electric fabricat de cehii de la Sor. Primăria Turda a cumpărat în noiembrie anul trecut autobuze cehești, fiind primul oraș din România care s-a dotat cu autobuze nepoluante din fonduri europene.

05 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Asocierea Anadaolu Automobil Rom – Aic Trucks – Radcom, susținută de producătorul ceh Sor, a depus singura ofertă la licitația Municipiului Zalău, până la termenul limită din data de 25 aprilie.

Achiziția celor 20 de autobuze electrice pentru Zalău este estimată la 58,12 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată din fonduri europene, potrivit anunțului publicat pe platforma de achiziții publice SICAP.

Pe lângă cele 20 de autobuze electrice (10 din gama de 10 metri și 10 din gama de 12 metri), licitația mai include șase stații de încărcare rapidă, 20 stații de încărcare lentă, 2 transformatoare pentru stații.

De asemenea, contractul mai prevede și alte dotări, precum sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, sistem de eticketing pentru 65 de autobuze, sisteme de informare și monitorizare călători.

Rămâne de văzut dacă, după evaluarea ofertei, contractul va fi atribuit asocierii susținute de producătorul din Cehia.

Autobuze electrice fabricate în Cehia au mai fost cumpărate în noiembrie anul trecut de către Primăria Turda, aceasta fiind prima achiziţie de autobuze electrice din România care s-a realizat cu fonduri europene. Anterior, Clujul și Suceava cumpăraseră cu sprijin elvețian autobuze electrice produse în Polonia, respectiv Turcia.

Cehii de la Sor produc autobuze electrice de aproape un deceniu. În România, un autobuz electric Sor a fost în teste în mai multe orașe, inclusiv în București, pe linia 104 (video jos).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO