Autobuze electrice la Sibiu. 40 de mașini intră pe traseu de duminică, 1 mai

Sibienii vor putea circula, începând de duminică, cu 40 de autobuze ecologice, pe traseele 1, 2, 10, 11 şi 14, a anunţat administraţia locală.
AGERPRES - sâm, 30 apr. 2022, 12:11
Autobuze electrice la Sibiu. 40 de mașini intră pe traseu de duminică, 1 mai

„Acest proiect continuă modernizarea transportului public din Sibiu, pe care Primăria Sibiu şi societatea Tursib s-au concentrat în ultimii ani. Proiectele realizate, în valoare de 163,15 milioane de lei, au avut ca rezultat în primul rând modernizarea parcului auto: 110 autobuze noi au fost cumpărate în ultimii 3 ani, iar până la finalul acestui an sunt aşteptate alte 9 autobuze electrice pentru care contractul a fost semnat în anul 2021. Astfel, în prezent, 77% din flota Tursib este prietenoasă cu mediul”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Ea a precizat că noile autobuze sunt adaptate şi pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru că au podea coborâtă şi locuri speciale pentru acestea. Autobuzele sunt echipate cu sistem de climatizare, de supraveghere video, oferă WiFi gratuit călătorilor şi prize de încărcare prin USB pe fiecare rând de scaune.

Din punct de vedere al capacităţii de transport, 29 dintre autobuze oferă 91 de locuri, restul de 11 având câte 158 de locuri pentru pasageri.

„Odată cu intrarea pe traseu a noilor autobuze, frecvenţa pe traseele principale la orele de vârf va creşte în medie cu 3 minute, iar pe traseele secundare va creşte în medie cu 5 minute”, se menţionează într-un comunicat transmis de Primăria Municipiului Sibiu.

În municipiul Sibiu este în curs de implementare şi un nou sistem de ticketing pe noile autobuze, care urmează să fie extins şi pe celelalte mijloace de transport în comun în următoarea perioadă.

„Este vorba de un sistem smart, utilizat în premieră în România: pentru achiziţia de bilete se vor utiliza carduri de călătorie contactless. Validatoarele noi vor permite şi validarea cu carduri bancare contactless, smart watch-uri şi smart phone-uri, precum şi validarea codurilor QR afişate de aplicaţia mobilă de ticketing sau tipărite pe bilete de hârtie. În prezent aceasta este combinaţia de tehnologii de validare cea mai avansată la nivel internaţional. Sibiul va fi astfel unul dintre puţinele oraşe din România care utilizează sistemul de tip account based ticketing, o tehnologie de ultimă oră, al cărui avantaj esenţial este flexibilitatea de a utiliza orice suport pentru validare (carduri de transport contactless, carduri bancare contactless, smart watch, smart phone, coduri QR). Acest lucru este posibil deoarece titlurile de călătorie achiziţionate de călători sunt stocate în software-ul central, în conturile călătorilor. Pentru ca pasagerii să se obişnuiască cu noul sistem, acesta va funcţiona în paralel cu cel vechi pentru o perioadă”, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...