Autobuzele supraetajate vor circula din luna mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Autobuzele supraetajate care circulă în Bucureşti pe traseul turistic Bucharest City Tour vor înlocui din luna mai autobuzele de linie existente în prezent, după finalizarea licitaţiei privind închirierea acestora, a anunţat, vineri, Regia Autonomă de Transport Bucureşti.
Economica.net - vin, 30 mart. 2012, 11:43
Autobuzele supraetajate vor circula din luna mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Potrivit unui comunicat de presă al RATB, autobuzele supraetajate vor înlocui, din luna mai, autobuzele Merces de linie care au circulat pe traseul turistic Piaţa Presei Libere – Palatul Parlamentului în timpul iernii.

Reprezentanţii regiei au precizat că în prezent documentaţia de atribuire a contractului de închiriere a autobuzelor supraetajate se află pentru finalizare la ANRMAP, după avizare urmând a fi derulată procedura de achiziţie.

Valoarea estimată a contractului este similară celei de anul trecut, au spus reprezentanţii regiei, precizând că aceasta va fi făcută publică după primirea documentaţiei de la ANRMAP.

Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule pe 28 iulie 2011 pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB şi de Ministerul Turismului.

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat pe 28 iulie 2011, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni.

Proiectul Bucharest City Tour, iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a continuat şi în perioada sezonului rece. Regia preciza că pe linia turistică Bucharest City Tour vor circula autobuze Mercedes Citaro Euro 4, pentru a asigura condiţiilor optime de călătorie pentru turişti în perioada de iarnă.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Autobuzele circulă între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de succedare de 15 minute, preţul unui card de transport fiind de 25 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani. Autobuzele sunt dotate cu ghid audio în limbile română şi engleză.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...