1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Autobuzul făcut lângă Bucureşti a câştigat şi licitaţia de la Sibiu FOTO

BMC Truck & Bus, producătorul autobuzului Euro Bus Diamond de la Ciorogârla, a fost declarat săptămâna aceasta câştigătorul licitaţiei pentru achiziţia a 10 autobuze de la Sibiu. Contractul urmează să fie semnat pe 14 noiembrie.

31 oct, 2018 | ECONOMICA.net

Primăria Sibiu a anunţat marţi, 30 octombrie, câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea a 10 autobuze noi Euro 6 în lungime de 12 metri: BMC Truck & Bus.

Valoarea estimată a contractului scos la licitaţie de muncipalitatea din Sibiu este de 11,5 milioane de lei, plus TVA. 

Reprezentanţii firmei câştigătoare sunt invitaţi pe 14 noiembrie la sediul primăriei să semneze contractul.

Licitaţie cu scântei

Iniţial, producătorul autobuzului de la Ciorogârla fusese eliminat din această licitaţie, pentru care mai depusese ofertă şi distribuitorul de autobuze marca Isuzu Anadolu Automobil Rom din Ciolpani.

BMC Truck & Bus a contestat însă descalificarea ofertei sale şi a avut câştig de cauză.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis în parte pe 9 iulie plângerea formulată de BMC Truck & Bus în cadrul licitaţiei de la Sibiu pentru achiziţia a 10 autobuze noi. Anterior, pe 7 iunie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) respinsese contestaţia companiei din Ciorogârla.

Decizia instanţei a anulat, în parte, procesul verbal de evaluare a ofertelor al din 27 martie 2018 prin care a fost declarată inadmisibilă oferta producătorului din Ciorogârla, astfel că Municipiul Sibiu a fost obligat să îi reevalueze oferta. În final, oferta BMC Truck & Bus a fost declarată câştigătoare. 

Astfel, autobuzul făcut lângă Bucureşti va circula anul viitor şi pe străzile Sibiului, după ce a fost cumpărat şi în alte oraşe din ţară precum Iași, Caransebeş, Târgu Jiu și Ploieşti.

Compania BMC Truck & Bus SA este deţinută de trei cetăţeni turci. Pe lângă distribuţia autobuzelor turceşti marca BMC, compania cu sediul în Ciorogârla mai realizează autobuzele marca Euro Bus Diamond, de 12 metri (galerie foto). Acestea sunt dotate cu motor Mercedes Euro 6, aer condiţionat, podea joasă şi trei uşi de acces.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO