Autobuzul făcut lângă Bucureşti, câştigător în urma contestaţiilor la licitaţiile din Sibiu şi Ploieşti

15 07. 2018
bmc_27101600

Curtea de Apel Alba Iulia a admis în parte pe 9 iulie plângerea formulată de BMC Truck & Bus în cadrul licitaţiei de la Sibiu pentru achiziţia a 10 autobuze noi. Anterior, pe 7 iunie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) respinsese contestaţiile companiei din Ciorogârla.

Decizia instanţei anulează, în parte, procesul verbal de evaluare a ofertelor al din 27 martie 2018 prin care a fost declarată inadmisibilă oferta producătorului din Ciorogârla, astfel că Municipiul Sibiu este obligat să îi reevalueze oferta.

Contractul pentru cele 10 autobuze în lungime de 12 metri are o valoare estimată de 11,5 milioane de lei, plus TVA. 

În cadrul licitaţiei de la Ploieşti pentru achiziţia a 50 de autobuze noi, CNSC a menţinut decizia municipalităţii de a atribui contractul producătorului de la Ciorogârla, respingând pe 5 iulie contestaţia distribuitorului de la Ciolpani. Valoarea contractului pentru cele 50 de autobuze a fost estimată la 41 milioane de lei.

Rămâne de văzut dacă victoriile recente se vor concretiza în contracte semnate pentru autobuzul făcut lângă Bucureşti.

Compania BMC Truck & Bus SA este deţinută de trei cetăţeni turci. Pe lângă distribuţia autobuzelor turceşti marca BMC, compania cu sediul în Ciorogârla mai realizează autobuzele marca Eurobus Diamond, de 12 metri (galerie foto). Acestea sunt dotate cu motor Mercedes, aer condiţionat, podea joasă şi trei uşi de acces. Astfel de mijloace de transport circulă prin Constanţa, Târgu Jiu, Caransebeş şi Iaşi. Modelul realizat la Ciorogârla a fost surprins şi la Chişinău, unde a fost împrumutat pentru teste.

Autobuze marca Isuzu (galerie foto), distribuite prin firma din Ciolpani sau vândute direct de către producătorul turc, circulă deja prin oraşe ca Iaşi, Bocşa, Voluntari şi Tulcea, iar în curând ar putea apărea pe străzile din Constanţa, în urma câştigării unor licitaţii derulate prin BERD.