Autoklass a investit 25.000 de euro în prima infrastructură privată de încărcare a automobilelor electrice

Autoklass, centru autorizat de vânzări şi service Mercedes-Benz, smart şi Honda, a investit mai mult de 25.000 de euro în dezvoltarea primei infrastructuri private de încărcare a automobilelor electrice din România, a anunţat compania. 
Economica.net - lun, 14 mart. 2016, 11:46
Autoklass a investit 25.000 de euro în prima infrastructură privată de încărcare a automobilelor electrice
Dealer-ul auto a dotat cele şapte centre pe care le deţine la nivel naţional cu staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. 

Începând de anul trecut, staţiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Timişoara şi Ploieşti. Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât şi în regim urban, în oraşele unde există staţii de încărcare Autoklass. 

‘Prin această investiţie, ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 şi să ne aliniem la standardele şi practicile internaţionale, unde a deţine o maşină electrică e un lucru firesc şi foarte util, în niciun caz un moft. Şi în ţara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendinţă. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de maşini 100% electrice. În cele din urmă, creşterea numărului de posesori de maşini electrice e strâns legată de existenţa unei infrastructuri de încărcare. Consideram că anul 2016 este un an de referinţă pentru această piaţă – politica de acordare a eco-bonusului la achiziţionarea unui automobil electric şi cererile de maşini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens’, a declarat Dragoş Furtună, director de marketing la Autoklass Grup. 

Staţiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW şi prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vehicule electrice disponibile în acest moment pe piaţă. Durata de încărcare a unei maşini electrice variază între o oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) şi 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh). 

Tariful practicat în cele şapte staţii de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus, şi gratuit pentru încărcare 230V. Harta centrelor Autoklass poate fi accesată pe www.plugshare.com. 

Grupul Autoklass este partener autorizat vânzări şi service Mercedes-Benz, smart şi Honda, deţinând la această dată şapte sucursale în România, dintre care trei în Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Prețul galonului de benzină în SUA a depășit trei dolari, după ce acitivitatea unui distribuitor mare a fost afectată de un atac cibernetic
Prețul galonului de benzină în SUA a depășit trei dolari, după ce acitivitatea unui distribuitor mare a fost afectată ...
Pentru prima dată în ultimii şase ani, preţul mediu la benzină în SUA a ajuns miercuri la trei dolari galonul (un galon este echivalent cu 3,785 litri n.r.), pe fondul problemelor în......
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
DIICOT a clasat partea din dosarul Romgaz care-l viza pe Varujan Vosganian – Surse Agerpres
Procurorii DIICOT au clasat partea din dosarul Romgaz care îl viza pe fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, pentru ...
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania așteaptă anul acesta 45 de milioane de turiști
Spania speră să atragă în acest an până la 45 de milioane de turişti străini, adică jumătate faţă de numărul ...
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Uzina Donalam din Călărași recrutează noi salariați pentru a face față comenzilor de bare de oțel laminat
Combinatul Donalam din Călărași a anunțat miercuri că începe să facă angajări în condițiile în care sectorul ...