Autoklass a investit 25.000 de euro în prima infrastructură privată de încărcare a automobilelor electrice

Autoklass, centru autorizat de vânzări şi service Mercedes-Benz, smart şi Honda, a investit mai mult de 25.000 de euro în dezvoltarea primei infrastructuri private de încărcare a automobilelor electrice din România, a anunţat compania. 
Economica.net - lun, 14 mart. 2016, 11:46
Autoklass a investit 25.000 de euro în prima infrastructură privată de încărcare a automobilelor electrice
Dealer-ul auto a dotat cele şapte centre pe care le deţine la nivel naţional cu staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. 

Începând de anul trecut, staţiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Timişoara şi Ploieşti. Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât şi în regim urban, în oraşele unde există staţii de încărcare Autoklass. 

‘Prin această investiţie, ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 şi să ne aliniem la standardele şi practicile internaţionale, unde a deţine o maşină electrică e un lucru firesc şi foarte util, în niciun caz un moft. Şi în ţara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendinţă. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de maşini 100% electrice. În cele din urmă, creşterea numărului de posesori de maşini electrice e strâns legată de existenţa unei infrastructuri de încărcare. Consideram că anul 2016 este un an de referinţă pentru această piaţă – politica de acordare a eco-bonusului la achiziţionarea unui automobil electric şi cererile de maşini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens’, a declarat Dragoş Furtună, director de marketing la Autoklass Grup. 

Staţiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW şi prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vehicule electrice disponibile în acest moment pe piaţă. Durata de încărcare a unei maşini electrice variază între o oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) şi 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh). 

Tariful practicat în cele şapte staţii de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus, şi gratuit pentru încărcare 230V. Harta centrelor Autoklass poate fi accesată pe www.plugshare.com. 

Grupul Autoklass este partener autorizat vânzări şi service Mercedes-Benz, smart şi Honda, deţinând la această dată şapte sucursale în România, dintre care trei în Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.