1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Autoliv a înrăutăţit din nou estimările privind vânzările în 2019, pe fondul declinului producţiei de vehicule

Autoliv, cel mai mare producător mondial de centuri de siguranţă şi airbag-uri, a anunţat vineri o nouă înrăutăţire a estimărilor privind vânzările în 2019, din cauza declinului producţiei de vehicule pe plan global, transmite Reuters.

25 oct, 2019 | Agerpres

Încetinirea producţiei auto, în special în China şi Europa, a afectat de anul trecut vânzările Autoliv şi ale rivalelor sale.

Autoliv se aşteaptă acum la o creştere organică a vânzărilor de 1% în 2019, faţă de prognoza precedentă, care indica un avans de 1-3%.

"Ne confruntăm cu o continuare a condiţiilor dificile de pe piaţă în această perioadă şi nu vedem o redresare a producţiei de vehicule uşoare în viitorul apropiat", a afirmat directorul general Mikael Bratt.

Vineri, acţiunile Autoliv au urcat cu 1,7% după publicarea rezultatelor financiare. În trimestrul trei din 2019, Autoliv a renunţat la încă 800 de angajaţi şi a avertizat că reducerile de costuri vor continua.

Producătorul de componente auto, care concurează cu Joyson Safety Systems şi ZF TRW, a raportat un profit operaţional ajustat de 183 de milioane de dolari în trimestrul trei din 2019, de la 194 milioane de dolari în perioada similară din 2018, în timp ce analiştii se aşteptau la 186 milioane de dolari.

Pe piaţa românească activează şi producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care este al doilea mare exportator din industria componentelor auto din ţară. Aproape 11.000 de români lucrează în fabricile Autoliv din Braşov, Sf Gheorghe, Lugoj, Reşiţa şi Oneşti. Compania produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbag-uri şi volane pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO