1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

News

Autoliv accelerează măsurile de reducere a costurilor, pe fondul deteriorării pieţei auto

Autoliv, cel mai mare producător mondial de centuri de siguranţă şi airbag-uri, a anunţat vineri că îşi va accelera măsurile de reducere a costurilor, în condiţiile în care grupul suedez a devenit ultima victimă a deteriorării condiţiilor în industria auto, fiind obligat să îşi revizuiască estimările de vânzări şi de profit pentru 2019, transmite Reuters.

20 iul, 2019 | Agerpres

Mai mulţi constructori auto, inclusiv grupul german Daimler, unul dintre cei mai importanţi clienţi ai Autoliv, au lansat în ultimele săptămâni o serie de avertizări, ca urmare a scăderii vânzărilor de autovehicule.

În aceste condiţii, Autoliv a anunţat că va elimina aproximativ 1.000 de locuri de muncă în domenii precum vânzări şi cercetare&dezvoltare, adăugând că a eliminat deja 1.200 de locuri de muncă în domeniul producţiei în al doilea trimestru al acestui an.

Directorul general de la Autoliv, Mikael Bratt, a subliniat că producţia de automobile cunoaşte cel mai prost moment de după criza financiară mondială, având în vedere cererea slabă din China şi Europa Occidentală.

"Vedem cum unii clienţi de acolo şi-au redus sau modificat amprenta şi trebuie să urmăm acest exemplu", a spus Mikael Bratt, dând drept exemplu constructorul american Ford, al patrulea client ca mărime pentru Autoliv, care intenţionează să îşi restructureze operaţiunile din Europa.

Separat, Autoliv a raportat un profit operaţional de 170 de milioane de dolari în al doilea trimestru al acestui an, sub estimările analiştilor şi sub rezultatul de 229 de milioane dolari înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. În aceste condiţii, Autoliv a informat că mizează în acest an pe o creştere organică a vânzărilor de 1-3% şi o marjă operaţională de 9-9,5%, comparativ cu estimările anterioare care mizau pe o creştere a vânzărilor de 5% şi o marjă operaţională de 10,5%.

Pe piaţa românească activează şi producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, care este al doilea mare exportator din industria componentelor auto din ţară. Aproape 11.000 de români lucrează în fabricile Autoliv din Braşov, Sf. Gheorghe, Lugoj, Reşiţa şi Oneşti. Compania produce centuri de siguranţă, chingă pentru centurile de siguranţă, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar şi airbag-uri şi volane pentru clienţi precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO