1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Finanţe şi bănci

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis amendarea conducerii companiei Euroins cu 150.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat miercuri că în urmă analizei cu privire la stadiul implementării măsurilor stabilite prin Decizia nr. 199/20.02.2020 pentru societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. a constat neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligațiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societății.

08 iul, 2020 | ECONOMICA.net

Din acest motiv,  Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis sancționarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., după cum urmează: domnul Mihnea Tobescu, Director general – amendă în cuantum de 100.000 lei și doamna Milena Guentcheva, Director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei, informează ASF prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

În același comunicat, Autoritatea mai anunță și rezultatele controalelor efectuate la alte companii de asigurări.
Ca urmare a desfășurării acțiunii de control Generali România Asigurare Reasigurare S.A. nu au fost reținute deficiențe care să necesite aplicarea de măsuri sancționatorii. Autoritatea de Supraveghere Financiară a solicitat societății să comunice modalitățile de implementare a recomandărilor formulate în termen de 5 zile de la finalizarea acestora.

În urma desfășurării controlului periodic la NN Asigurări de Viață S.A, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a luat decizia sancționării societății cu avertisment scris pentru deficiențe constatate în privința modului de calcul și de plată a contribuțiilor datorate Fondului de Garantare a Asiguraților și Autorității de Supraveghere Financiară. De asemenea, Autoritatea a stabilit în sarcina asigurătorului să elaboreze un plan de măsuri pentru remedierea aspectelor constatate, termenul maxim de realizare a fiecărei măsuri fiind data de încheiere a exercițiului financiar al anului 2020.

Ca urmare a controlului periodic efectuat la S.S.I.F. Goldring S.A., Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis sancționarea cu avertisment a societății pentru unele deficiențe în procesul de follow-up la recomandările anterioare ale auditorului intern și în evaluarea adecvării serviciului sau produsului de investiţii, atenționarea persoanei responsabile cu funcția de conformitate/evaluarea și administrarea riscului, precum și instituirea unui plan de măsuri, cu termen de implementare de 90 de zile, pentru remedierea deficiențelor. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO