Autoritățile americane au decis că persoanele vaccinate pot călători în zonele cu risc scăzut de infectare

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat vineri că persoanele care au urmat schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus vor putea să călătorească în siguranţă în zonele cu "risc scăzut", după ce această agenţie federală americană a amânat timp de mai multe săptămâni revizuirea recomandărilor sale, care descurajau toate călătoriile neesenţiale, informează Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 02 apr. 2021, 20:39
Autoritățile americane au decis că persoanele vaccinate pot călători în zonele cu risc scăzut de infectare

Anunţul prin care CDC a modificat recomandarea ca toţi americanii să evite călătoriile neesenţiale ar trebui să reprezinte un stimulent pentru industria turismului american, care continuă să se confrunte cu dificultăţi importante de la începutul pandemiei de COVID-19, declarată în debutul anului 2020.

Noua recomandare formulată de CDC le permite în special bunicilor să călătorească cu avionul pentru a-şi vizita nepoţii.

Mai multe companii aeriene majore, inclusiv American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Southwest Airlines, şi alte categorii profesionale au cerut pe 22 martie experţilor de la CDC să îşi actualizeze imediat recomandările pentru a anunţa că „persoanele vaccinate pot să călătorească în siguranţă”.

Citiți și: Guvernul italian a prelungit cu mai bine de o lună interdicția privind călătoriile între regiunile țării (economica.net)

Potrivit noii recomandări, persoanele vaccinate cu dozele de rapel nu vor mai trebui să se supună unor teste COVID-19 înainte sau după călătorie şi nu vor mai trebui să fie plasate în carantină la sfârşitul călătoriei.

Specialiştii de la CDC spun că bunicii care au fost vaccinaţi cu ambele doze pot să călătorească cu avionul pentru a-şi vizita nepoţii fără să mai facă teste COVID-19 şi fără să mai intre în carantină, atât timp cât respectă recomandările CDC în privinţa normelor de siguranţă sanitară din timpul călătoriilor.

CDC nu a eliminat deocamdată restricţiile care interzic celor mai mulţi cetăţeni non-americani să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite după ce au călătorit recent în China, Brazilia, Africa de Sud şi majoritatea ţărilor din Europa. CDC a menţinut totodată obligativitatea ca aproape toţi pasagerii curselor aeriene internaţionale care aterizează pe teritoriul american să prezinte teste COVID-19 cu rezultate negative înainte de a călători spre Statele Unite.

Agenţia americană nu şi-a revizuit recomandările pentru persoanele nevaccinate cu seruri anti-COVID-19.

„Vaccinurile pot să ne ajute să revenim la lucrurile pe care le îndrăgim în viaţă, aşadar îi încurajăm pe toţi americanii să se vaccineze imediat ce li se oferă această posibilitate”, a declarat directoarea CDC, Rochelle Walensky.

Noul set de recomandări formulate de CDC precizează că persoanele complet vaccinate nu trebuie să facă teste COVID-19 înainte de a călători în străinătate, decât în cazurile în care acestea sunt cerute în ţara de destinaţie, şi că americanii vaccinaţi care se întorc din străinătate nu mai trebuie să intre în carantină atunci când revin în Statele Unite, cu excepţia situaţiilor în care astfel de măsuri sunt impuse de autorităţile statale sau locale.

Citiți și: Angela Merkel a făcut apel la germani să evite de Paște călătoriile neesențiale (economica.net)

CDC a refuzat de mai multe ori în ultimele săptămâni să îşi modifice recomandările şi a repetat că descurajează toate călătoriile neesenţiale din cauza îngrijorărilor legate de noile variante ale virusului SARS-CoV-2.

Mulţi dintre americani nu au respectat însă acele recomandări ale CDC. Transportation Security Administration a raportat vineri 1,56 milioane de persoane care au folosit aeroporturile americane, puţin sub numărul de 1,57 de milioane înregistrat duminica trecută, care a reprezentat cel mai mare total zilnic raportat după martie 2020.

10 martie 2021 este ultima dată din calendar când numărul pasagerilor din aeroporturile americane a fost mai mic de 1 milion.

Administraţia Biden a implementat măsuri pentru a reduce călătoriile internaţionale şi a impus purtarea măştilor sanitare în aproape toate mijloacele de transport public. Administraţia americană nu a eliminat deocamdată regulile privind purtarea măştilor sanitare.

Te-ar mai putea interesa și
Avocaţi: Excluderea Huawei de la licitaţia 5G duce la pierderi de miliarde euro pentru companie şi industrie. Producătorul chinez poate cere daune statului
Avocaţi: Excluderea Huawei de la licitaţia 5G duce la pierderi de miliarde euro pentru companie şi industrie. Producătorul ...
Adoptarea Legii 5G în forma actuală ar putea costa industria de telecomunicații din România între 2,7 și 4,2 miliarde de euro în următorii 10 ani, potrivit estimărilor din raportul emis de......
Autostrada de Centură București Nord: Contractul pentru lotul 2 ar putea fi semnat miercuri cu UMB – surse
Autostrada de Centură București Nord: Contractul pentru lotul 2 ar putea fi semnat miercuri cu UMB – surse
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar putea semna miercuri, 12 mai, contractul pentru ...
Mercedes-Benz a prezentat EQT, un concept „aproape de varianta de serie”
Mercedes-Benz a prezentat EQT, un concept „aproape de varianta de serie”
Germanii de la Mercedes-Benz au prezentat conceptul EQT, un viitor vehicul care „va atrage familiștii și clienții care ...
Fondurile suverane au făcut anul trecut investiții de 65,9 miliarde de dolari, de două ori mai mari față de 2019
Fondurile suverane au făcut anul trecut investiții de 65,9 miliarde de dolari, de două ori mai mari față de 2019
Investiţiile directe realizate de fondurile suverane de investiţii în 2020 aproape s-au dublat comparativ cu 2019, ajungând ...