Autoritățile americane au redus la 37,26% tariful antidumping pentru tablele importate din România, de la frabrica Alro

Departamentul de Comerţ din Statele Unite a anunţat reducerea la 37,26% a tarifului antidumping în cazul tablelor originare din România, fabricate de Alro, informează compania printr-un comunicat transmis Bursei de la Bucureşti, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 01 apr. 2021, 19:35
Autoritățile americane au redus la 37,26% tariful antidumping pentru tablele importate din România, de la frabrica Alro

„Societatea Alro SA a anunţat anterior investitorii şi persoanele interesate că, în ceea ce priveşte plângerea pentru stabilirea de tarife antidumping pentru anumite produse din aluminiu provenind din 18 ţări, printre care şi România, primită de Comisia de Comerţ Internaţional a Statelor Unite, hotărârea preliminară a Departamentului de Comerţ al Statelor Unite este aceea de a impune producătorilor vizaţi tarife antidumping între 1,24 % şi 352,71%. Plângerea a fost înaintată de Asociaţia Aluminiului din Statele Unite (US Aluminium Association) şi se referă la table din aluminiu cu o grosime între 0,2 mm şi 6,3 mm, fabricate din aliaje comune. În cazul tablelor originare din România, fabricate de Alro SA, urmare a poziţiei ferme şi a argumentelor suplimentare prezentate de către societate, Departamentul de Comerţ din Statele Unite şi-a anunţat decizia finala privind tariful antidumping, revizuindu-şi poziţia iniţială şi reducând acest tarif de la 83,94% la 37,26%”, se precizează în comunicat.

Citiți și: CE Oltenia are un acord de principiu cu Alro Slatina pentru vânzarea de energie (economica.net)

În data de 31 martie 2021, Comisia Statelor Unite pentru Comerţ Internaţional (USITC) a dat votul final asupra solicitărilor de instituire de tarife antidumping împotriva ţărilor. În ce priveşte produsele originale din România, cât şi cele originare din Bahrain, Brazilia, Croaţia, Egipt, Republica Federală a Germaniei, India, Indonezia, Italia, Oman, Serbia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Taiwan şi Turcia, votul USITC a fost de instituire de tarife antidumping în cuantumurile stabilite anterior de către Departamentul de Comerţ al Statelor Unite.

Decizia USITC poate fi atacată în continuare la instanţele competente din Statele Unite şi este subiect de revizuire anuală pe cale administrativă. În urma revizuirii, tarifele stabilite pot fi modificate sau eliminate, se precizează în comunicatul citat.

„Compania continuă să considere atât plângerea iniţială, cât şi decizia USITC, ca fiind nefondate şi intenţionează să îşi apere cu fermitate poziţia în faţa autorităţilor americane implicate. Vom continua să informăm permanent investitorii şi publicul referitor la desfăşurarea evenimentelor legate de această plângere antidumping”, subliniază Alro.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat şi 335.000 tpa de aluminiu turnat.

Citiți și: Alro a primit o nouă refinanțare din partea unei asociații formate din mai multe bănci românești (economica.net)

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...