1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Moldovei: Tronsonul Ploiești - Buzău ar putea fi scos la licitație pentru construcție în mai - ministrul Transporturilor

Tronsonul Ploiești - Buzău din viitoarea autostradă care va lega Capitala de Moldova ar putea fi scos la licitație pentru construcție în luna mai, a declarat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023, estimează Drulă.

21 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

"Aici avem în finalizare studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. S-ar licita doar lucrările. În mai ar trebui să lansăm licitația pentru Ploiești - Buzău, eu încerc să o trag mai repede. Sunt în analiză la companie studiul geotehnic, ne așteptăm să obținem acordul de mediu în următoarele săptămâni. Și apoi, la câteva luni distanță, următoarele loturi: Buzău - Focșani ... Ar fi un obiectiv ca până la finalul anului toate loturile până la Pașcani să fie în licitație de execuție", a spus ministrul Transporturilor în interviul pentru Hotnews.

Ploiești-Buzău va fi astfel primul tronson din A7 Ploiești - Pașcani scos la licitație pentru construcție, după ce anul trecut a fost inaugurată secțiunea de 16 kilometri din A7, parte a Centurii Bacău.

Potrivit ministrului Transporturilor, sectorul Ploiești - Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023. 

Investigațiile geotehnice pentru tronsoanele Ploiești – Buzău și Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7) au fost realizate în proporție de 100%, potrivit informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei de Drumuri. În plus, au fost predate și studiile de fezabilitate pentru aceste două tronsoane din șoseaua de mare viteză care va uni Capitala de Moldova.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit firmei Consitrans contractele privind elaboarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru tronsoanele Ploiești - Buzău, Buzău - Focșani și Focșani - Bacău. Contractul pentru tronsonul Bacău - Pașcani a fost atribuit firmei Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru Ploiești - Buzău și Buzău - Focșani a fost emis în noiembrie 2018 iar pentru Focșani - Bacău în ianuarie 2019. Pentru Bacău - Pașcani, ordinul de începere a fost emis în martie 2019. Contractele pentru toate cele patru tronsoane au ca termen de finalizare anul 2021.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO