Autostrada Bacău – Pașcani: MTI a publicat proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici în Guvern

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a publicat joi pe site-ul propriu "Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Bacău - Pașcani“ (77 km). Astfel, al patrulea tronson din A7 va fi tot mai aproape de lansare la licitație, după ce indicatorii vor fi aprobați în Guvern.
Anemona Andone - joi, 12 mai 2022, 22:13
Autostrada Bacău - Pașcani: MTI a publicat proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici în Guvern

Autostrada Bacău – Pașcani are o lungime de 77,394 km și se împarte în 3 tronsoane / loturi distincte, respectiv:
– Lotul 1 (km 0+000 – km 30+300), între UAT Săucești [BC] și Trifești [NT], cu lungimea de 30,300 km.
– Lotul 2 (km 30+300 – km 49+299), între Trifești [NT] și Gherăești [NT], cu lungimea de 18,999 km.
– Lotul 3 (km 49+299 – km 77+393.7) , între Mircești [IS] și Pașcani [IS], cu lungimea de 28.095 km.

Traseul autostrăzii este amplasat pe raza Județelor Bacău, Neamț și Iași. Unitățile Administrativ Teritoriale traversate sunt: Săucești [BC]; Itești [BC]; Berești-Bistrița [BC]; Filipești [BC]; Moldoveni [NT]; Secuieni [NT]; Horia [NT]; Trifești [NT]; Dulcești [NT]; Cordun [NT]; Săbăoani[NT]; Gherăești [NT]; Mircești [IS]; Hălăucești [IS]; Mogoșești – Siret [IS]; Stolniceni – Prăjescu [IS]; Pașcani [IS].

Traseul autostrăzii Bacău – Pașcani este prevăzut cu gard din plasă, pentru a preveni pătrunderea animalelor pe carosabil, acestea reducând riscul coliziunii animalelor cu autovehiculele.

Consiliul Interministerial a avizat la finele lunii aprilie indicatorii tehnico – economici pentru Autostrada Bacău – Pașcani (77 km).

„După ce indicatorii vor fi aprobați, prin Hotărâre de Guvern, se va putea intra în faza de avizare a Proiectului Tehnic”, a explicat atunci șeful Transporturilor Sorin Grindeanu.

El a adăugat că finalizarea acestor etape va permite demararea procedurilor pentru lansarea în licitație a contractului de construcție efectivă a celor 77 de km ai acestui sector din Autostrada Moldovei (A7).

Pe 11 aprilie, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu anunța că indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Bacău – Pașcani (A7) au fost avizați în cadrul Consiliului Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA, potrivit oficialului din Transporturi. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente Autostrăzii Bacău – Pașcani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis pe 4 aprilie acordul de mediu necesar construcției tronsonului Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei (A7). Astfel, a mai fost parcurs un pas important în vederea lansării la licitație a acestui segment din A7, cel mai mare proiect finanțat prin PNRR.

Pe 11 martie 2022, indicatorii tronsonului Bacău – Pașcani au fost avizați în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Construcția Autostrăzii Moldovei (Ploiești – Pașcani), cu o lungime de aproximativ 320 de km, va avea un cost estimat de 25,8 miliarde de lei (fără TVA) și va fi finanțată prin PNRR.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...