1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Autostrada Braşov – Bacău: studiul de fezabilitate ar putea fi scos la licitaţie până la sfârşitul lunii mai

CNAIR ar putea scoate la licitaţie până la finele lunii următoare studiul de fezabilitate pentru realizarea autostrăzii ce va lega Ardealul de Moldova, de la Braşov la Bacău, potrivit unui răspuns al Ministerului Transporturilor la întrebarea unui parlamentar.

25 apr, 2018 | | ECONOMICA.net

Autostrada Braşov – Bacău este inclusă în Master Planul General de Transport cu perioada de implementare 2020 – 2030.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început să pregătească documentaţia pentru lansarea la licitaţie a studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv, se arată într-un răspuns al secretarului de stat în Transporturi Maria Magdalena Grigore, la interpelerea deputatului PSD de Botoşani Costel Lupaşcu.

„CNAIR estimează lansarea procedurii având ca obiect Elaborare studiu de fezabilitate pentru Autostrada Braşov – Bacău până la sfârşitul lunii mai 2018", se arată în documentul menţionat.

Noua şosea de mare viteză este încadrată atât în Autostrada Sibiu - Braşov - Bacău, denumită iniţial A13, dar şi în noua autostrada Braşov - Bacău - Iaşi.

Pe bucata de la Sibiu la Făgăraş este în derulare un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate, încheiat cu firma Consitrans.

La 100 de ani de la Marea Unire, România nu are încă o autostradă care să unească provinciile istorice ale ţării. Cel mai avansat proiect în acest sens este cel al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, prima şosea de mare viteză care ar putea traversa Carpaţii şi va lega Ardealul de Muntenia. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO