Autostrada Brașov – Bacău: Termenul de proiectare se prelungește cu patru luni – șeful PSD Bacău

Contractul privind studiul de fezabilitate și proiectarea Autostrăzii Brașov - Bacău (A13) se prelungește cu patru luni, a anunțat joi președintele PSD Bacău, Dragoș Benea. Termenul inițial pentru finalizarea contractului era ianuarie 2023.
Anemona Andone - joi, 13 ian. 2022, 20:14
Autostrada Brașov - Bacău: Termenul de proiectare se prelungește cu patru luni - șeful PSD Bacău

„În şedința de progres de astăzi, de la sediul CNAIR, proiectantul autostrăzii A13 Bacău – Braşov, Search Corporation, a solicitat prelungirea contractului de proiectare cu un an (350 de zile!), invocând dificultatea realizării studiilor geotehnice, precum şi lipsa firmelor specializate în efectuarea de foraje”, a scris joi Dragoș Benea pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a redus la o treime solicitarea proiectantului, diminuând-o la 4 luni (123 de zile). „Dar chiar şi aşa vorbim despre timp prețios pierdut pe acest obiectiv de infrastructură fundamental pentru dezvoltarea județului Bacău şi a întregii Moldove!”, mai scrie șeful social-democraților din Bacău.

Acesta și-a exprimat nemulțumirea față de prelungirea termenului de proiectare, acuzând că fostul ministru al Transporturilor din partea USR a pus frână A13. Benea a amintit că obiectivul organizației sale este finalizarea proiectului tehnic pentru A13, obținerea avizelor şi avansarea unei documentații pe baza căreia MT, prin CNAIR, să scoată la licitație execuția lucrărilor.

Fostul șef al Transporturilor Cătălin Drulă estima lansarea la licitație pentru construcție a A13 în al doilea trimestru al anului viitor. „Data de începere a contractului pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău” a fost 10.07.2020, iar termenul de finalizare a contractului este 10.01.2023 (30 de luni de la data de începere)”, explica în 2021 fostul ministru al Transporturilor.

CNAIR a semnat pe 22 mai 2020 contractul „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”.

Contractul în valoare de 20,09 milioane de lei, fără TVA a fost semnat cu Asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL.

Durata contractului este de 30 luni, din care:

– 18 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate,
– 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuție
– 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistență tehnică cu privire la procesul de achiziție al contractului/lor de lucrări și pentru obținerea finanțării aferente lucrărilor.
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Europenii sunt dispuşi să plătească în plus pentru maşini noi cu emisii mai reduse – sondaj T&E
Europenii sunt dispuşi să plătească în plus pentru maşini noi cu emisii mai reduse – sondaj T&E
 Peste trei sferturi dintre europeni (76%) consideră că producătorii de maşini ar trebui să fie obligaţi legal să ...
Greva STB – Sindicat: Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general
Greva STB – Sindicat: Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general
Vom relua lucrul în momentul în care domnul Adrian Criţ nu va mai fi director general, iar membrii Consiliului de Administraţie ...
SUA: Departamentul de Stat ordonă ca familiile diplomaţilor americani să părăsească Kievul
SUA: Departamentul de Stat ordonă ca familiile diplomaţilor americani să părăsească Kievul
Executivul SUA a ordonat familiilor diplomaţilor americani aflaţi la Kiev să părăsească Ucraina "din cauza ameninţării ...