Autostrada Brașov – Făgăraș: CNAIR a primit patru oferte pentru completare studiu de fezabilitate și proiect tehnic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit patru oferte la licitația pentru completare studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru tronsonul de autostradă Brașov - Făgăraș, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.
Anemona Andone - joi, 20 mai 2021, 17:25
Autostrada Brașov - Făgăraș: CNAIR a primit patru oferte pentru completare studiu de fezabilitate și proiect tehnic
„Încă un pas pentru a circula civilizat între Brașov și Făgăraș: astăzi au fost depuse 4 oferte pentru documentația tehnică a viitoarei autostrăzi. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul – parte din Autostrada Transilvania – a fost scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și pentru elaborarea proiectului tehnic”, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.
El adaugă că ani de zile a fost ținut la sertar acest proiect, iar momentul de azi marchează un progres important.
„Licitația este una „pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren. Mai mult, autostrada Făgăraș – Brașov este prima care beneficiază de reforma caietului de sarcini pentru licitație”, explică Drulă.
Printre avantaje, el menționează:
termene realiste pentru realizarea activităților;
corelarea obiectivelor naționale și europene cu cele locale prin implicarea autorităților locale ca stakeholderi în proiect;
uniformizarea documentației tehnice, dar și a celei contractuale;
plăți intermediare definite corect și corelate cu graficul de realizare a proiectului.
Ministrul Transporturilor nu precizează însă cine sunt cei patru participanți la licitație.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 31 martie licitația pentru Completare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru Autostrada Brasov – Fagaras”.
Valoarea estimată a contractului este de până la 25,27 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 67 luni de la Data de Incepere a Contractului (din care vor fi : 22 luni – Studiu de Fezabiltiate si 3 luni – Proiectul Tehnic), potrivit datelor din SEAP.
Update: Vineri, 12:00

CNAIR a anunțat vineri că joi, 20 mai 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului “Completare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru Autostrada Brașov – Făgăraș”.

Până la termenul limită de depunere au depus oferte următorii agenți economici:

1. EGIS INTERNATIONAL S.A.S (Lider de Asociere) – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL (Ofertant Asociat 1);

2. EXPLAN S.R.L (Lider de Asociere) – MEINHARDT INFRASTRUCTURE AND ENVIRONMENT LIMITED (Ofertant Asociat 1);

3. SEARCH CORPORATION S.R.L (Lider de Asociere) –  PROTELCO SA (Ofertant Asociat 1) – LIKE CONSULTING S.R.L. (Ofertant Asociat 2) – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC) (Ofertant Asociat 3);

4. VIAPONTE ROM S.R.L (Lider de Asociere) – METROUL S.A (Ofertant Asociat 1) – CAPITAL VISION S.R.L (Ofertant Asociat 2).

Valoarea estimată a contractului este între 21.387.313,82 și 25.273.189,06 lei fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă completarea documentației aferente Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic pentru Autostrada Brașov (Cristian) – Făgăraș, precum și elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire, în conformitate cu reglementările tehnice, legislația în vigoare și cu cerințele din caietul de sarcini. Totodată, prin completarea documentației se înțelege inclusiv realizarea conectării cu sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraș, împreună cu care formează Autostrada Sibiu – Brașov.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...