Inaugurare cu peripeţii: nodul Moara Vlăsiei de pe A3 n-a fost deschis din cauză că s-a furat o bucată de parapet și lipsesc indicatoare – surse

Șefii de la Drumuri și reprezentanți ai constructorului grec Aktor vor căuta săptămâna viitoare soluții pentru a deschide circulația și prin nodul rutier Moara Vlăsiei de pe Autostrada București - Ploiești, după ce vineri nu a putut fi recepționat din cauză că s-a furat o bucată din parapetul de pe marginea șoselei și nu au fost montate unele indicatoare rutiere, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situației.
Anemona Andone - Dum, 16 dec. 2018, 10:33
Inaugurare cu peripeţii: nodul Moara Vlăsiei de pe A3 n-a fost deschis din cauză că s-a furat o bucată de parapet și lipsesc indicatoare - surse

Autostrada București – Ploiești la intrarea în Capitală a fost deschisă traficului vineri seara. Recepția nu a inclus și nodul rutier de la Moara Vlăsiei, din cauză că s-a furat o lisă de trei metri dintr-un parapet de protecție de pe margine și nu au fost montate niște indicatoare rutiere, astfel că Poliția nu ar fi aprobat deschiderea circulației, spun sursele Economica.net.

Potrivit lor, săptămâna viitoare ar urma să se întâlnească Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu reprezentanți ai constructorului grec Aktor pentru a găsi soluții în vederea deschiderii circulației și prin acest nod rutier.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a confirmat ulterior că luni va avea loc o ședință internă în cadrul CNAIR pentru găsirea unei soluții.

Organizațiile non-guvernamentale dedicate infrastructurii au semnalat în acest weekend că este blocat accesul prin nodul rutier de la Moara Vlăsiei.

„Recepția parțială de vineri nu a inclus și acest nod rutier, în ciuda faptului că inclusiv comunicatul de presă al CNAIR anunța vineri că: „Astăzi, 14.12.2018, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările la sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325, Nod Centură București și Nod Moară Vlăsiei”, spun reprezentanții Construim România.

Ei reamintesc că în contract erau incluși, pe lângă cei 3 km de autostradă, 2 parcări (care încă nu sunt finalizate și nici recepționate) și 4 noduri rutiere: de la Petricani, Gherghiței, Popasului și Moara Vlăsiei.

Aceștia mai spun că au făcut sâmbătă seară o vizită la nodul rutier, după ce dimineață au observat faptul că încă mai erau prezenți câțiva parapeți din beton, parapeți ce fuseseră mutați de locuitorii din zonă pentru a putea intra și ieși de pe autostradă.

„Surpriza noastră a fost și mai mare: nu numai că parapeții vechi de beton nu fuseseră scoși, dar au fost aduși alții mai mari. Așa cum se poate vedea din pozele efectuate (galerie foto), urmele din zăpadă a utilajelor erau proaspete. Așadar, constructorul Aktor a blocat, din nou, accesul pe autostradă”, spun cei la Construim România.

În plus, ei au constatat faptul că lipsește cel puțin o lisă din parapetul de protecție de pe breteaua de ieșire de pe autostradă (de pe sensul de București), precum și lipsa a câtorva indicatoare rutiere și a unui panou de informare deasupra aceleași bretele. Mai mult, de pe indicatoarele de informare de pe autostradă au fost înlăturate benzile negre care acopereau parțial indicatoarele, astfel că acum șoferii sunt induși în eroare cum că ar putea folosi ieșirea de pe autostradă în acel punct.

Potrivit Construim România, din cauza blocării accesului la nodul Moara Vlăsiei, locuitorii din Balotești, Căciulați, Moara Vlăsiei nu se pot bucura de noii kilometri de drum inaugurați vineri la intrarea în București.

Te-ar mai putea interesa și
Indexarea pensiilor militare schimbată cu câteva ore înainte de şedinţa de guvern – ultima formă a proiectului de OUG
Indexarea pensiilor militare schimbată cu câteva ore înainte de şedinţa de guvern – ultima formă a proiectului ...
Guvernul a schimbat unele prevederi din proiectul de OUG privind majoararea pensiilor şi a salariilor minime, aflat în dezbatere publică din 29 noiembrie. Noul proiect de OUG a fost lansat în......
România în Schengen – Bode: Interesul României e mai presus de orice. Vom accepta orice compromis în interesul ţării
România în Schengen – Bode: Interesul României e mai presus de orice. Vom accepta orice compromis în interesul ...
Orice compromis în interesul României va fi acceptat, a declarat, joi dimineaţa, ministrul Afacerilor Interne, Lucian ...
China anunţă prima creştere din septembrie 2019 a rezervelor de aur
China anunţă prima creştere din septembrie 2019 a rezervelor de aur
Banca Centrală a Chinei şi-a majorat rezervele de aur cu 32 de tone, în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de dolari, ...
Petrol – Preţurile au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an
Petrol – Preţurile au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an
Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 3%, la noi minime ale acestui an, în tranzacţii volatile, după ce ...