Inaugurare cu peripeţii: nodul Moara Vlăsiei de pe A3 n-a fost deschis din cauză că s-a furat o bucată de parapet și lipsesc indicatoare – surse

Șefii de la Drumuri și reprezentanți ai constructorului grec Aktor vor căuta săptămâna viitoare soluții pentru a deschide circulația și prin nodul rutier Moara Vlăsiei de pe Autostrada București - Ploiești, după ce vineri nu a putut fi recepționat din cauză că s-a furat o bucată din parapetul de pe marginea șoselei și nu au fost montate unele indicatoare rutiere, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situației.
Anemona Andone - Dum, 16 dec. 2018, 10:33
Inaugurare cu peripeţii: nodul Moara Vlăsiei de pe A3 n-a fost deschis din cauză că s-a furat o bucată de parapet și lipsesc indicatoare - surse

Autostrada București – Ploiești la intrarea în Capitală a fost deschisă traficului vineri seara. Recepția nu a inclus și nodul rutier de la Moara Vlăsiei, din cauză că s-a furat o lisă de trei metri dintr-un parapet de protecție de pe margine și nu au fost montate niște indicatoare rutiere, astfel că Poliția nu ar fi aprobat deschiderea circulației, spun sursele Economica.net.

Potrivit lor, săptămâna viitoare ar urma să se întâlnească Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu reprezentanți ai constructorului grec Aktor pentru a găsi soluții în vederea deschiderii circulației și prin acest nod rutier.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a confirmat ulterior că luni va avea loc o ședință internă în cadrul CNAIR pentru găsirea unei soluții.

Organizațiile non-guvernamentale dedicate infrastructurii au semnalat în acest weekend că este blocat accesul prin nodul rutier de la Moara Vlăsiei.

„Recepția parțială de vineri nu a inclus și acest nod rutier, în ciuda faptului că inclusiv comunicatul de presă al CNAIR anunța vineri că: „Astăzi, 14.12.2018, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările la sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) – km 3+325, Nod Centură București și Nod Moară Vlăsiei”, spun reprezentanții Construim România.

Ei reamintesc că în contract erau incluși, pe lângă cei 3 km de autostradă, 2 parcări (care încă nu sunt finalizate și nici recepționate) și 4 noduri rutiere: de la Petricani, Gherghiței, Popasului și Moara Vlăsiei.

Aceștia mai spun că au făcut sâmbătă seară o vizită la nodul rutier, după ce dimineață au observat faptul că încă mai erau prezenți câțiva parapeți din beton, parapeți ce fuseseră mutați de locuitorii din zonă pentru a putea intra și ieși de pe autostradă.

„Surpriza noastră a fost și mai mare: nu numai că parapeții vechi de beton nu fuseseră scoși, dar au fost aduși alții mai mari. Așa cum se poate vedea din pozele efectuate (galerie foto), urmele din zăpadă a utilajelor erau proaspete. Așadar, constructorul Aktor a blocat, din nou, accesul pe autostradă”, spun cei la Construim România.

În plus, ei au constatat faptul că lipsește cel puțin o lisă din parapetul de protecție de pe breteaua de ieșire de pe autostradă (de pe sensul de București), precum și lipsa a câtorva indicatoare rutiere și a unui panou de informare deasupra aceleași bretele. Mai mult, de pe indicatoarele de informare de pe autostradă au fost înlăturate benzile negre care acopereau parțial indicatoarele, astfel că acum șoferii sunt induși în eroare cum că ar putea folosi ieșirea de pe autostradă în acel punct.

Potrivit Construim România, din cauza blocării accesului la nodul Moara Vlăsiei, locuitorii din Balotești, Căciulați, Moara Vlăsiei nu se pot bucura de noii kilometri de drum inaugurați vineri la intrarea în București.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Ucraina va cere NATO acelaşi nivel de asistenţă antiaeriană de care beneficiază Israelul
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său cotidian către populaţie, că va solicita o reuniune a Consiliului Ucraina-NATO pentru a obţine mai multă......
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
Mărcile de lux au probleme cu chinezii care returnează produsele achiziţionate
În luna noiembrie 2023, cu prilejul Zilei Celibatarilor, cea mai importantă zi de cumpărături din China, mărcile de ...
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Allview Solar Energy finalizează un proiect fotovoltaic de 1,3 MW în Drobeta-Turnu Severin
Visual Fan, companie listata la Bursa de Valori București și deținătoarea brandului Allview, anunță finalizarea cu ...
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se va răci în întreaga ţară
Cod galben de vijelii şi averse torenţiale în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi sud-estul Transilvaniei. Vremea se ...
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar ...