Autostrada București – Constanța: CNAIR cumpără parapete de beton, garduri și sisteme cu mesaje variabile pentru sporirea siguranței pe A2

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat în ultima lună mai multe licitații pentru sporirea nivelului de siguranță rutieră pe Autostrada București - Constanța (A2). Acestea vizează achiziția de parapet de beton și metalic, garduri de protecție dar și sistem cu mesaje variabile (VMS).
Anemona Andone - Dum, 17 ian. 2021, 11:11
Autostrada București - Constanța: CNAIR cumpără parapete de beton, garduri și sisteme cu mesaje variabile pentru sporirea siguranței pe A2

CNAIR a lansat luna trecută un proiect privind „Implementarea unui ansamblu de măsuri pentru sporirea nivelului de siguranță rutieră pe infrastructura rutieră Autostrada A2 București – Constanța”.

Una dintre măsuri vizează achiziția de parapete de beton tip New Jersey și parapete metalic pentru poduri pe Autostrada A2 de la km 10+500 până la km 160, potrivit informațiilor din SEAP. Licitația pentru parapete a fost lansată pe 21 decembrie 2020, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 ianuarie 2021.

Valoarea estimată a contractului pentru parapete este de 121,66 milioane de lei, fără TVA iar durata acestuia este de 24 de luni.

Pe 25 decembrie 2020, CNAIR a mai lansat o licitație pentru creșterea siguranței pe A2 și A4, care vizează „sisteme cu mesaje variabile (vms) mobile pentru furnizare informații / avertizări în perioadele de vârf de trafic în special în sezonul estival/semnalizarea locului unui accident”. Valoarea estimată a acestui contract este de 713.000 lei, iar ofertele urmează să fie depuse până pe 25 ianuarie 2021.

În aceeași zi și tot pentru sporirea nivelului de siguranță pe A2 și A4, CNAIR a lansat licitație pentru achiziția de „utilaje pentru protejarea lucrătorilor care efectuează intervenții de urgență la infrastructura autostrăzii, tip „Atenuator montat pe camion TMA”. Valoarea estimată pentru această achiziție este de 4,92 milioane de lei iar ofertele sunt așteptate până pe 28 ianuarie 2021. 

Mai departe, pe 8 ianuarie 2021, CNAIR a publicat un anunț de licitație pentru achiziție și asamblare specializată gard de protecție pe autostrada A2 km 64+000 – km 143+990. Valoarea estimată a contractului este de 12,73 milioane de lei, fără TVA, iar temenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 februarie 2021.

Tot pe 8 ianuarie, CNAIR a mai lansat o licitație pentru achiziție și asamblare specializată gard de protecție pe autostrada A2 km 9+500 – km 64+000. Valoarea contractului vizat de această procedură este de 7,91 milioane de lei, fără TVA, iar ofertele urmează să fie depuse până pe 10 februarie 2021.

Toate aceste contracte pentru sporirea siguranței pe Autostrada Soarelui (A2), parte a coridorului pan – european IV, au o valoare cumulată de aproape 148 de milioane de lei. Acestea sunt co-finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

 

Te-ar mai putea interesa și
Superbrands România 2021: Netflix ocupă primul loc în topul 20 branduri
Superbrands România 2021: Netflix ocupă primul loc în topul 20 branduri
Superbrands, reprezentată pe piața locală de agenția de comunicare strategică BDR Associates, anunță rezultatele finale ale cercetării derulate în cadrul ediției 2021 a programului pentru......
Maşinile Tesla nu mai pot fi achiziţionate cu bitcoin
Maşinile Tesla nu mai pot fi achiziţionate cu bitcoin
Tesla Inc a suspendat folosirea bitcoin pentru achiziţionarea de vehicule, a anunţat miercuri, pe Twitter, şeful producătorului ...
Oil Terminal – profit net în creştere cu 58,5% în primul trimestru, până la 6,3 milioane de lei
Oil Terminal – profit net în creştere cu 58,5% în primul trimestru, până la 6,3 milioane de lei
Oil Terminal a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 6,341 milioane lei, cu 58,5% mai mare faţă ...
Google, amendă de 102 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă în Italia
Google, amendă de 102 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă în Italia
Autoritatea de Reglementare a Concurenţei din Italia a anunţat joi că a amendat gigantul american Google cu 102 milioane ...