1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Autostrada Bucureşti – Ploieşti: parcările şi spaţiile pentru benzinării ar putea fi gata până la finele anului, la şase ani de la deschidere

După şase ani de la deschiderea circulaţiei pe cei 55 de kilometri de autostradă dintre Bucureşti şi Ploieşti, pe această şosea se construiesc în sfârşit parcările şi spaţiile pentru benzinării. Oficialii de la Drumuri estimează că lucrările ar putea fi gata până la finele anului.

26 aug, 2018 | | ECONOMICA.net

Deşi au primit ordin de începere a lucrărilor încă din primăvara anului trecut, constructorii spaţiilor de servicii de pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti s-au apucat de treabă abia în această vară.

Ei au realizat deocamdată 7% din lucrări, conform primei raportări lunare către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), publicată în luna august.

Lucrările de construire a parcărilor de scurtă durată şi a spaţiilor de servicii de pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti ar putea fi terminate la finele anului, estimează Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Contractul pentru "Proiectare şi execuţie Parcări de Scurtă Durată şi Spaţii de Servicii pe Autostrada Bucureşti - Braşov, Secţiunea Bucureşti - Ploieşti" a fost atribuit în ianuarie 2016 Asocierii Good Prod SRL - Axia SRL - Transproiect 2001 SA.

Între timp, firma Axia SRL a intrat în insolvenţă, iar membri rămaşi au întocmit un Act adiţional la acordul de asociere şi şi-au luat angajamentul să continue şi finalizeze lucrările cu SC GOOD PROD SRL Lider în asociere, potrivit informaţiilor de pe site-ul CNAIR.

Valoarea contractului este de 35 milioane de lei fără TVA (aproape 8 milioane de euro) pentru construcţia a şase parcări de scurtă durată, câte trei de-o parte şi alta a autostrăzii, la km 28, km 42 şi km 50, spaţii de servicii S1 la km 57, pe ambele sensuri dar şi spaţii de servicii de tip S3 la km 17 pe partea dreaptă şi km 20 pe partea stângă.

Durata contractului este de şase luni din care două luni perioada de proiectare, patru luni durata de execuţie şi 48 de luni garanţie a lucrărilor. După finalizarea acestor lucrări, următorul pas îl reprezintă lansarea de licitaţii pentru construcţia de benzinării în spaţiile de servicii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO