Autostrada Bucureștiului: Primii kilometri vor fi dați în trafic în decembrie 2022 – secretar de stat FOTO

Primii kilometri din Autostrada de Centură București (A0) vor fi deschiși circulației la finele anului viitor, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. El spune că firma constructoare din Turcia și-a luat angajamentul că în decembrie 2022 se va circula pe A0, între DN5 și DN6.
Ion Dobreanu - joi, 12 aug. 2021, 18:55
Autostrada Bucureștiului: Primii kilometri vor fi dați în trafic în decembrie 2022 - secretar de stat FOTO
Secretarul de stat mai anunță pe pagina proprie de Facebook că a început producția de grinzi în fabrica amplasată pe traseul A0 Sud, în zona lotului 2. Amintim că acest lot și lotul 1 din A0 Sud sunt construite de firma din Turcia Alsim Alarko.
grinzi a0
„Au fost produse deja primele 40 de grinzi, dintr-un total de 811 bucăți necesare lucrării, însumând aproximativ 19,96 km de grinzi. Au fost forați 840 de piloți, din totalul de 890 necesari celor 15 pasaje și poduri de pe traseul Lotului II al A0 Sud. Mai sunt de forat doar 50 de piloți”, precizează secretarul de stat.
grinzi a0
Potrivit acestuia, lucrările de pe acest lot sunt în graficul asumat. „Se lucrează la fundații, elevații și rigle la 7 poduri și pasaje. 7 podețe au fost finalizate, iar alte 17 sunt în lucru. La terasamente se execută lucrări de umplutură, de îmbunătățire teren natural cu liant hidraulic, decopertare strat vegetal. Se fac excavații și se realizează lucrări pentru realizarea fundațiilor și armarea stâlpilor”, continuă Scrioșteanu.
a0 sud
El mai spune că au fost finalizate lucrările de relocare și protejare utilități și că mai sunt de relocat doar liniile electrice de 110 kV ale ENEL.
a0 sud
„De aproape 9 luni se lucrează pe lotul II al A0 Sud, pentru cei aproape 15 kilometri de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu). Constructorul își menține angajamentul că în decembrie 2022 se va circula Autostrada Bucureștiului, între DN5 și DN6„, menționează secretarul de stat.
irinel ionel scriosteanu a0
Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.
„Așa cum am promis, în maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești – Leordeni (Olteniței) și, în 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud, iar în anul 2024 cele 4 loturi din A0 Nord”, spune în finalul postării sale oficialul din Ministerul Transporturilor.
Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor Publice: Peste 1,292 de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în decembrie 2023
Ministerul Finanțelor Publice: Peste 1,292 de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în decembrie ...
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în decembrie 2023, de 1.292.559, cu 13.564 mai multe comparativ cu ianuarie 2023, 64% dintre acestea fiind......
AlegeriSUA2024: Val de critici după declaraţii ale lui Trump considerate ”rasiste” la adresa alegătorilor de culoare
AlegeriSUA2024: Val de critici după declaraţii ale lui Trump considerate ”rasiste” la adresa alegătorilor ...
Donald Trump a declanşat un val de critici sâmbătă după ce a făcut mai multe declaraţii în legătură cu alegătorii ...
Ray F. Iunius: Revenirea la inteligenţa mâinii combinată cu cea a creierului – baza pe care se poate construi o educaţie care să dea o meserie „brățară de aur” unui tânăr
Ray F. Iunius: Revenirea la inteligenţa mâinii combinată cu cea a creierului – baza pe care se poate construi o ...
"Revenirea (și chiar acest cuvânt deranjează!) la inteligența mâinii combinată cu cea a creierului, dar și cu cea ...
Yemen: Noi lovituri americano-britanice împotriva rebelilor houthi
Yemen: Noi lovituri americano-britanice împotriva rebelilor houthi
Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat sâmbătă lovituri vizând 18 ţinte ale houthi în opt locaţii distincte ...