Autostrada Bucureștiului: Primii kilometri vor fi dați în trafic în decembrie 2022 – secretar de stat FOTO

Primii kilometri din Autostrada de Centură București (A0) vor fi deschiși circulației la finele anului viitor, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. El spune că firma constructoare din Turcia și-a luat angajamentul că în decembrie 2022 se va circula pe A0, între DN5 și DN6.
Ion Dobreanu - joi, 12 aug. 2021, 18:55
Autostrada Bucureștiului: Primii kilometri vor fi dați în trafic în decembrie 2022 - secretar de stat FOTO
Secretarul de stat mai anunță pe pagina proprie de Facebook că a început producția de grinzi în fabrica amplasată pe traseul A0 Sud, în zona lotului 2. Amintim că acest lot și lotul 1 din A0 Sud sunt construite de firma din Turcia Alsim Alarko.
grinzi a0
„Au fost produse deja primele 40 de grinzi, dintr-un total de 811 bucăți necesare lucrării, însumând aproximativ 19,96 km de grinzi. Au fost forați 840 de piloți, din totalul de 890 necesari celor 15 pasaje și poduri de pe traseul Lotului II al A0 Sud. Mai sunt de forat doar 50 de piloți”, precizează secretarul de stat.
grinzi a0
Potrivit acestuia, lucrările de pe acest lot sunt în graficul asumat. „Se lucrează la fundații, elevații și rigle la 7 poduri și pasaje. 7 podețe au fost finalizate, iar alte 17 sunt în lucru. La terasamente se execută lucrări de umplutură, de îmbunătățire teren natural cu liant hidraulic, decopertare strat vegetal. Se fac excavații și se realizează lucrări pentru realizarea fundațiilor și armarea stâlpilor”, continuă Scrioșteanu.
a0 sud
El mai spune că au fost finalizate lucrările de relocare și protejare utilități și că mai sunt de relocat doar liniile electrice de 110 kV ale ENEL.
a0 sud
„De aproape 9 luni se lucrează pe lotul II al A0 Sud, pentru cei aproape 15 kilometri de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu). Constructorul își menține angajamentul că în decembrie 2022 se va circula Autostrada Bucureștiului, între DN5 și DN6„, menționează secretarul de stat.
irinel ionel scriosteanu a0
Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.
„Așa cum am promis, în maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești – Leordeni (Olteniței) și, în 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud, iar în anul 2024 cele 4 loturi din A0 Nord”, spune în finalul postării sale oficialul din Ministerul Transporturilor.
Te-ar mai putea interesa și
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale de ATletism de a acorda prime medaliaţilor cu aur la Jocurile......
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Serviciile secrete americane consideră probabilă varianta ca Putin să nu fi ordonat uciderea lui Navalnîi – WSJ
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat probabil uciderea politicianului ...