Autostrada Bucureștiului: Primii kilometri vor fi dați în trafic în decembrie 2022 – secretar de stat FOTO

Primii kilometri din Autostrada de Centură București (A0) vor fi deschiși circulației la finele anului viitor, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. El spune că firma constructoare din Turcia și-a luat angajamentul că în decembrie 2022 se va circula pe A0, între DN5 și DN6.
Ion Dobreanu - joi, 12 aug. 2021, 18:55
Autostrada Bucureștiului: Primii kilometri vor fi dați în trafic în decembrie 2022 - secretar de stat FOTO
Secretarul de stat mai anunță pe pagina proprie de Facebook că a început producția de grinzi în fabrica amplasată pe traseul A0 Sud, în zona lotului 2. Amintim că acest lot și lotul 1 din A0 Sud sunt construite de firma din Turcia Alsim Alarko.
grinzi a0
„Au fost produse deja primele 40 de grinzi, dintr-un total de 811 bucăți necesare lucrării, însumând aproximativ 19,96 km de grinzi. Au fost forați 840 de piloți, din totalul de 890 necesari celor 15 pasaje și poduri de pe traseul Lotului II al A0 Sud. Mai sunt de forat doar 50 de piloți”, precizează secretarul de stat.
grinzi a0
Potrivit acestuia, lucrările de pe acest lot sunt în graficul asumat. „Se lucrează la fundații, elevații și rigle la 7 poduri și pasaje. 7 podețe au fost finalizate, iar alte 17 sunt în lucru. La terasamente se execută lucrări de umplutură, de îmbunătățire teren natural cu liant hidraulic, decopertare strat vegetal. Se fac excavații și se realizează lucrări pentru realizarea fundațiilor și armarea stâlpilor”, continuă Scrioșteanu.
a0 sud
El mai spune că au fost finalizate lucrările de relocare și protejare utilități și că mai sunt de relocat doar liniile electrice de 110 kV ale ENEL.
a0 sud
„De aproape 9 luni se lucrează pe lotul II al A0 Sud, pentru cei aproape 15 kilometri de autostradă (Bragadiru, Măgurele, Jilava, Dărăști, 1 Decembrie, Vidra și Cornetu). Constructorul își menține angajamentul că în decembrie 2022 se va circula Autostrada Bucureștiului, între DN5 și DN6„, menționează secretarul de stat.
irinel ionel scriosteanu a0
Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.
„Așa cum am promis, în maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești – Leordeni (Olteniței) și, în 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură București Sud, iar în anul 2024 cele 4 loturi din A0 Nord”, spune în finalul postării sale oficialul din Ministerul Transporturilor.
Te-ar mai putea interesa și
Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente CUPON 1 pentru obligaţiunile emise de BCR
Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente CUPON 1 pentru obligaţiunile emise de BCR
Depozitarul Central va distribui, începând de vineri, sumele de bani aferente CUPON 1 pentru obligaţiunile emise de Banca Comercială Română, valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni......
E oficial: Producătorul de încălțăminte Clujana intră în faliment
E oficial: Producătorul de încălțăminte Clujana intră în faliment
Datoriile foarte mari au pus la pământ fabrica de încălțăminte Clujana, unul dintre brandurile legendare ale economiei ...
Elvețienii de la Hamilton investesc 18 mil. euro pentru a extinde fabrica din județul Timiș
Elvețienii de la Hamilton investesc 18 mil. euro pentru a extinde fabrica din județul Timiș
Compania Hamilton Central Europe anunță extinderea fabricii sale din Giarmata, județul Timiș, în care produce dispozitive ...
Investiţiile nete în România au crescut cu 13,3%, în al treilea trimestru din 2022 – date provizorii INS
Investiţiile nete în România au crescut cu 13,3%, în al treilea trimestru din 2022 – date provizorii INS
Investiţiile nete realizate în trimestrul III al anului în curs în economia naţională au însumat 39,356 miliarde de ...