Autostrada Comarnic-Braşov: Două oferte depuse. Câștigătorul va fi anunţat pe 20 decembrie

Două asocieri au depus, luni, oferte pentru construcția în concesiune a tronsonului Comarnic - Brașov, câștigătorul urmând să fie anunțat pe data de 20 decembrie 2013, a anunțat Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine (DPIIS).
Economica.net - lun, 09 dec. 2013, 15:53
Autostrada Comarnic-Braşov: Două oferte depuse. Câștigătorul va fi anunţat pe 20 decembrie

Ofertele în vederea atribuirii ‘Contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construirea, finanțarea, operarea și întreținerea Autostrăzii București — Brașov, tronsonul Comarnic — Brașov, km 110+600 — km 168+600’ au fost depuse de Asocierea Vistrada Nord (Vinci/Franța, Strabag/Austria și Aktor /Grecia) și Asocierea Impregilo SpA/Salini din Italia.

Potrivit DPIIS, firma UMB Spedition, care își anunțase participarea la competiția pentru atribuirea acestui contract, a renunțat să mai depună oferta.

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat, pe 4 decembrie, la inaugurarea unui tronson al centurii Brașov, că luni se așteaptă primirea ofertelor pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov astfel ca, până la sfârșitului anului, să se finalizeze evaluarea și să se semneze contractul.

„Luni, se așteaptă primirea ofertelor. Până la sfârșitul anului sperăm să finalizăm evaluarea și să semnăm contractul. Construcția autostrăzii Comarnic — Brașov trebuie să se finalizeze în anul 2016, așa cum este în grafic. Vom vedea ce se găsește în stâncă, pentru că vor fi trei tuneluri, fiecare în lungime de peste trei kilometri pe tub, lucrări foarte grele și foarte dure. Începem lucrările anul viitor și vrem să le finalizăm în 2016”, a afirmat, la acea dată, directorul general al CNADNR.

În ceea ce privește posibilitatea depunerii de contestații care să întârzie începerea lucrărilor, Narcis Neaga a răspuns că nu e cazul.

„Nu ne așteptăm la vreo contestație decât dacă sunt vicii de fond foarte grave, suspiciuni la adresa comisiei sau ceva de genul acesta. A fost depusă contestație în faza de precalificare pe documentație, dar la numărul de firme care au depus oferte chiar au fost surprinzător de puține contestații”, a spus Neaga.

Întrebat dacă există o ofertă și din China, directorul general al CNADNR a spus că firma respectivă s-a retras.

Contractul pentru Autostrada Comarnic—Brașov va fi semnat până la sfârșitul anului, iar lucrarea va fi gata la finalul anului 2016, a anunțat premierul Victor Ponta luni seara (2 decembrie), la Antena 3.

„Eu vă garantez că suntem într-o fază foarte avansată și semnăm anul acesta Comarnic — Brașov. Anul viitor avem în buget puși banii pentru Autostrada Transilvania, cea începută în 2004 și abandonată din 2005”, a spus șeful Guvernului, avansând ca dată pentru încheierea lucrărilor la tronsonul Comarnic — Brașov finalul lui 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica......
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat miercuri că a trecut de momentul critic în lupta contra inflaţiei, dar "victoria" ...
Liberalii insistă ca unele prevederi din legile educaţiei să rămână cum au fost formulate de Deca – surse
Liberalii insistă ca unele prevederi din legile educaţiei să rămână cum au fost formulate de Deca – surse
PNL insistă în coaliţie pentru ca anumite prevederi din legile educaţiei să rămână aşa cum au fost formulate în ...
Activităţile nucleare ale Iranului îngrijorează AIEA – „Au adunat suficient material nuclear pentru a fabrica mai multe arme nucleare”
Activităţile nucleare ale Iranului îngrijorează AIEA – „Au adunat suficient material nuclear pentru a fabrica ...
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a rechemat miercuri Iranul la ordine, după ce a constatat o modificare ...