1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Comarnic – Brașov: În timp ce românii stau bară la bară pe Valea Prahovei, ministrul Transporturilor dă vina pe greaua moștenire

Abia instalat în fotoliul de ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă dă vina pe greaua moștenire pentru lipsa unei autostrăzi pe Valea Prahovei, în timp ce românii stau bară la bară pe DN1. Mai exact, șeful Transporturilor zice că nu a găsit în minister un proiect tehnic pentru această șosea de mare viteză. Amintim că anul acesta, proiectul tehnic al Autostrăzii Ploiești – Comarnic – Brașov a fost scos la licitație la pachet cu revizuirea studiului de fezabilitate, în cadrul unui contract cu o durată de aproape patru ani, după ce a fost anulată procedura pentru construirea prin PPP cu un consorțiu de firme din China și Turcia.

30 dec, 2020 | | ECONOMICA.net

"Eu nu găsesc în momentul în care intru în minister acum un proiect tehnic bun pentru autostrada Comarnic-Brașov, nu găsesc nici un fel de proiect tehnic pentru autostrada Comarnic-Brașov, nu există și el nu exista nici în 2015, nu exista nici în 2010. Ce există e un studiu de fezabilitate, care eu aș spune că e mai degrabă la nivel de studiu de prefezabilitate, niște schițe, făcut în 2005 (...). Un proiect de anvergură, până la urmă, nici o casă nu se poate face fără un proiect tehnic. La fel, o autostradă cu atât mai puțin, care are viaducte, tuneluri, lucrări ample", a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă la RFI.

Întrebat de RFI dacă primit vreo explicație de la fostul ministru, Cătălin Drulă a răspuns: "Pentru această autostradă Comarnic-Brașov în particular există în momentul de față o licitație lansată pentru realizarea acelui proiect tehnic, dar fostul ministru a fost un an, lucrurile astea se întâmplă de 15-20 de ani".

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o singură ofertă la licitația pentru completarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate și elaborarea Proiectului Tehnic necesare construcției tronsonului de autostradă Ploiești - Brașov.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 48.802.551,33 - 57.674.833,39 lei fără TVA. Durata contractului este de 30 luni pentru Completare/Revizuire Studiu de fezabilitate și de 16 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

Așadar, abia după 46 de luni (aproape patru ani) de la demararea acestui contract pentru studii și PT, dacă nu vor fi alte întârzieri, poate fi lansată licitația pentru construcția propriu - zisă a autostrăzii din Valea Prahovei.

În variantele de licitații lansate în anii trecuți (FIDIC Galben), proiectul tehnic era la pachet cu construcția în cadrul unui contract cu o perioadă, de regulă, de până la patru ani.

Între timp, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat miercuri că pe sensul de urcare al DN1 București-Brașov s-au format cozi de mașini pe mai mulți kilometri, în special în zona Comarnic. Șoferii vor mai merge mulți ani bară la bară pe Valea Prahovei, având în vedere că numai studiile pentru cea mai așteptată autostradă vor dura încă patru ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO