1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Autostrada Comarnic-Braşov: e oficial, au început lucrările. Termenul de finalizare - aprilie 2020 FOTO

Premierul Viorica Dăncilă a participat luni, la Râşnov, la semnarea contractului de finanţare pentru autostrada Braşov-Comarnic, prilej cu care a menţionat că se bucură că lucrarea va fi realizată de un constructor român şi că speră ca în acest caz să fie respectate termenele.

20 mai, 2019 | Agerpres

"Mă bucur că am participat la semnarea acestui contract, aceasta este abordarea guvernului, vrem să avem cât mai multe obiective pe care să le punem în valoare, oamenii nu mai au timp să aştepte, trebuie să avem o abordare constructivă, un ritm alert, iar acolo unde lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, trebuie să aducem alţi oameni care vor să se implice pentru că nu putem să le spunem oamenilor că a început un drum sau o autostradă în 2011 şi în 2019 încă lucrăm la ea. Firmele care sunt serioase să-şi continue lucrul, iar celelalte să plece acasă şi să lase pe alţii care vor să facă ceva. Nu ne fac nouă un favor, este obligaţia lor şi trebuie să respecte termenele pe care le-au antamat când au vorbit de realizarea unui drum expres sau autostrăzi. (...)Sper ca şi în acest contract să respectăm termenele şi mă bucur că sunt constructori români", a spus premierul.

Citeşte şi Autostrada Comarnic – Braşov: au început lucrările la primii kilometri de autostradă din judeţul Braşov

Contractul a fost semnat de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul CNAIR, Narcis Neaga, în prezenţa prim-ministrului şi a miniştrilor Finanţelor, Eugen Teodorovici, Economiei, Niculae Bădălău, şi Sănătăţii, Sorina Pintea.

Valoarea totală a contractului este de 202.235.177,59 lei, potrivit Ministerului Transporturilor.
Suma este defalcată, după cum urmează:
o Organismul Intermediar pentru Transport acorda o finanțare nerambursabila de 132.589.403,37 lei (Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR)
o Valoarea totală eligibilă - 155.987.533,37 lei
o Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului - 23.398.130,00 lei
o Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 46.247.644,22 lei

"Am semnat, în această dimineață, contractul pentru finanțarea proiectului de infrastructură Autostrada București – Brașov, tronsonul Comarnic-Brașov, lotul 2, sector Predeal-Cristian si racord", a spus la rândul său Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

"Am deschis, oficial, șantierul pentru construcția acestui obiectiv, dar și pentru drumul de legătură la profil de autostradă, care asigură descărcarea traficului rutier spre municipiul Brașov. Știu, este un moment așteptat de români! Tocmai de aceea, accelerez procedurile. Am încredere în constructorul român care se ocupă de acest proiect și voi monitoriza activitatea din teren, astfel încât să nu existe nicio întârziere", a adăugat Cuc.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat pe 11 martie 2019 proiectul tehnic pentru construirea lotului Râşnov – Cristian/Braşov.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting.

Conform estimărilor din 2017, acest sector de autostradă ar trebui finalizat în 2019, însă noul termen menţionat pe site-ul CNAIR este aprilie 2020.

Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost declarată câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov pentru suma de 118 milioane de lei.

Separat de acest contract, Executivul încearcă să construiască autostradă de la Ploieşti - Comarnic - Braşov prin Parteneriat Public Privat (PPP).

Lucrări decopertare Autostrada Comarnic – Braşov, lot Râşnov – Cristian (sursa fotobgd77 şi narctindra, membri ai forumului Asociaţiei Pro Infrastructură)

Deschidere oficială şantier Râşnov – Cristian (sursa foto: Facebook Răzvan Cuc)

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO