1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Autostrada Comarnic – Braşov: lotul 5 va fi construit de Alpenside – surse

Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a fost desemnată din nou câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov, în ciuda contestaţiei Strabag, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul Companiei de Drumuri. Oficialii CNAIR nu au confirmat încă informaţia.

31 mai, 2017 | ECONOMICA.net

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat miercuri că a fost semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 al autostrăzii Comarnic – Braşov, astfel încât vor începe lucrările dacă nu vor fi contestaţii. 

Surse din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au declarat pentru ECONOMICA.NET că oferta desemnată câştigătoare este cea a asocierii Alpenside – Specialist Consulting.

Această ofertă mai fusese declarată câştigătoare şi la finele anului trecut, însă Strabag a depus contestaţie. După decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor din 13 martie, oferta Strabag a intrat în reevaluare.

Cifră de afaceri mai mică decât valoarea contractului de construire a autostrăzii

Firma Alpenside SRL este din sectorul 6 al Capitalei şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 106 milioane de lei, de circa 2,7 ori mai mare decât în anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

În ciuda creşterii semnificative de anul trecut, cifra de afaceri a firmei cu 138 de angajaţi nu depăşeşte însă valoarea contractului pentru construcţia lotului Râşnov – Cristian al autostrăzii ce va traversa Carpaţii.

Conform datelor din SEAP (foto), oferta depusă de Asocierea Alpenside – Specialist Consulting pentru câştigarea acestui contract este de 118 milioane de lei.

Alpenside SRL este deţinută de un anume Mihai Florin-Cristian şi de un off-shore cipriot, Alpenside Holding Ltd. În 2013, această companie funcţiona sub numele Util Construct Plus, iar printre acţionarii săi se număra Sorin Freciu – un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit Digi24.

Specialist Consulting, firma asociată cu Alpenside pentru lucrările la lotul 5, are ca obiect de activitate proiectare și consultanță în domeniul drumurilor. În mai multe licitații publice, Specialist Consulting a fost asociată cu Comnord, firmă care l-a avut ca angajat inclusiv pe Cătălin Homor, director general al CNAIR la momentul la care asocierea Alpenside-Specialist Consulting a fost desemnată iniţial câştigătoare a licitaţiei, potrivit sursei citate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO